Pros i contres

Maquillatge

La idea de crear un ‘xatbot’ que ens permetrà parlar amb els morts, amb la possibilitat de crear una espècie de jo millorat, és de pel·lícula de terror

Es llegeix en minuts

Íngrid Guardiola explica, a TV-3, la patent d’una aplicació de Microsoft per desenvolupar un ‘xatbot’ que ens ha de permetre parlar amb els morts. La idea és alhora atractiva i terrorífica. Es tracta d’agrupar tot el material que gentilment cedim a l'empresa –correus, missatges, opinions, vivències– i convertir aquelles expressions immediates, presents, testimoniatges de l'instant, en una espècie de testament immutable del nostre jo que perdurarà quan ja no hi siguem. Per entendre’ns: un conegut es mor i resulta que tenim ganes de continuar una conversa amb ell. Una seriosa conversa o una simple conversa sobre el temps que fa. Ho podrem fer. El podrem ‘obrir’ i li podrem preguntar com està (tot i que això ja ho sabrem) i què pensa de tot plegat.

Notícies relacionades

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Se’ns apareixerà un fantasma que crearà la il·lusió de permanència, de continuïtat, de triomf sobre la mort. He dit que era una idea atractiva i terrorífica. Rectifico. S’assemblarà, sobretot, a una pel·lícula de terror. A més, com diu Guardiola, saber que existeix aquesta possibilitat pot provocar, en els vius, la idea de «crear una espècie de jo millorat». És a dir: ens maquillarem per a l’eternitat.

Temes:

Whatsapp