Pros i contres

Respecte

No deixa de ser contradictori que Borràs faci un discurs contra el totalitarisme quan la base del seu és el menyspreu als qui pensen diferent

1
Es llegeix en minuts
Respecte

No hi va haver sorpreses al discurs de la flamant presidenta del Parlament, Laura Borràs. Pur relat processista: no hem fet res de dolent i la repressió de la pèrfida Espanya ha caigut sobre nosaltres. A un costat, l’herència feixista i l’autoritarisme borbònic. A l’altre, l’arcàdia independentista assimilada a una idea única de Catalunya. Per als qui no comparteixen l’anhel sobiranista, ni aigua. Només el menyspreu i la sospita de no ser considerats part d’aquest poble tan invocat. També hi va haver menysteniment cap al seu antecessor, aquell Roger Torrent que al seu primer discurs va apostar per «contribuir a cosir la societat catalana».  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Borràs va convidar tots els representants de les forces democràtiques a «no fer eco a les idees totalitàries que s’afanen en estendre’s perillosament a la nostra societat». És la postura de tants parlaments europeus cap a la ultradreta, però no deixa de ser contradictori llançar aquest discurs quan la base del propi és l’exclusió i el menyspreu als qui pensen diferent. Al totalitarisme se’l combat no trufant el relat polític de mentides, respectant la diversitat ideològica i preservant la convivència.