Pros i contres

Cuidem-nos

Arribem a aquest 8-M cansades, infinitament cansades, i si poguéssim manifestar-nos, ho faríem enfrontades

1
Es llegeix en minuts
Cuidem-nos

Al llarg dels últims anys he escrit, puntualment, un article cada 8-M. Aquest, sens dubte, és el més trist. Perquè només està ple de pèrdues. En aquests últims 12 mesos hem patit la desaparició de vides i llocs de feina. L’atur s’ha fixat en les dones. La bretxa salarial s’ha fet més profunda. El teletreball ha posat al límit les mares. I la violència masclista no cessa. 

Arribem a aquest 8-M cansades, infinitament cansades. No podrem sortir de manera multitudinària al carrer. I, a sobre, si ho féssim, hi aniríem enfrontades. La llei trans ha provocat en el feminisme un debat agre, agressiu i improductiu. Massa interessos partidistes i personals en una causa col·lectiva. Sens dubte, un greu error davant l’avenç ferm i inquietant de la ultradreta.  

Notícies relacionades

No vull acabar aquest article sense afegir un lament més. Aquest, per un error només meu. Divendres passat vaig deplorar la intenció de Pere Aragonès i Ada Colau d’esquivar la trobada amb Felip VI. Aquesta voluntat només va existir en el vicepresident. Vagin, doncs, les meves disculpes, alcaldessa. 

Aquest 8-M, cuidem-nos. Hem de recuperar-nos. I continuar avançant.