Selecció cinèfila

Globus i vacunes

El meu veí de 90 anys diu que els Globus d’Or s’haurien d’haver posposat i que a l’edició de l’any que ve hi hagués el doble de nominats

1
Es llegeix en minuts
Globus i vacunes

Article 727. La matinada d’aquest dilluns són els Globus d’Or, els primers des de la pandèmia. És una cerimònia estranya en tots els sentits. Els nominats, les pel·lícules, tot sembla agafat amb pinces. Seran uns premis estranys en què els guanyadors sabran que han obtingut el Globus d’una edició diferent i especial. Ni millor ni pitjor, sinó molt especial pel que significa tot el que hem viscut en aquests mesos tan durs.

El meu veí de 90 anys sempre es queda a veure la cerimònia, escolto els seus passos a altes hores de la matinada i el sento aplaudir als seus favorits. Jo faig el mateix i de vegades els dos xiulem quan estem disconformes amb algun premi.

L’altre dia me’l vaig trobar i em va dir que no es quedaria a veure’ls, que aquest any eren uns guardons de saldo. I va afegir... Potser us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Déjales hablar’, escrita per Deborah Eisenberg (HBO). Interessant pel·lícula sobre els desacords d’aquesta vida i els secrets que et guardes i exploten quan menys t’ho esperes.

Segon lloc. ‘Anem per feina’ (Betevé). José Corbacho aconsegueix un programa molt interessant. Cada documental ofereix una versió diferent i imaginativa en aquests temps de Covid.

Primera posició. ‘Oliver Sacks: una vida’, dirigit per Rick Burns (Filmin). Un bonic documental que aconsegueix que entris al cap d’Oliver, que et porta a través d’una de les vides més intenses sempre relacionades amb el poder de la ment.

I el meu veí de 90 anys va afegir que hi ha vegades en què s’ha de saber que no és el moment, que aquest any ell creia que haurien d’haver-los anul·lat i que l’any següent hi hauria d’haver el doble de nominats.

Notícies relacionades

Després em va explicar una cosa molt interessant: em va dir que, en aquests temps complicats, tots hauríem de cedir i em va parlar de l’inventor de la vacuna de la pòlio, Jonas Salk, que va decidir no patentar la seva vacuna perquè seria com patentar l’aire o l’aigua, que són necessaris per sobreviure.

No va afegir res més. Sempre té raó. ¡Bon diumenge!