ESCÀNDOL ELECTORAL

Aquest fons de rèptils

2
Es llegeix en minuts
Aquest fons de rèptils

He llegit Sònia Gelmà sospitar de més d’un candidat i, sobretot, dir, amb el seu estil sempre políticament correcte, que no ens prenguessin per tontos. I, sens dubte, no puc estar més d’acord amb la Sònia.

He llegit Joan Domènech i Roger Pascual informar i denunciar, amb veus anònimes perquè no hi ha cap altra manera, que s’han ofert ¿i comprat? paquets de firmes de socis a alguns precandidats desesperats, a 35 euros el recolzament. I, dolorosament, com ells insinuen en el seu text, aquestes martingales les coneix tothom.

A l’hora de posar-me a escriure aquestes línies, llegeixo que Víctor Font denuncia que, en les primeres hores de recompte de paperetes, s’estan donant per vàlides les que ni tan sols porten el número de carnet de soci. I això, la veritat, ja em sembla digne de mosqueig. I greu.

Tot molt conegut

És, ara, quan llegeixo la Sònia, el Joan i el Roger, que recordo aquella denúncia, des del mateix Barça, el març del 2015, on es parlava de bosses de carnets i abonaments en mans d’uns quants malànimes.

No només això, es tenia la seguretat (i així es va denunciar) que desenes de carnets es pagaven des d’un mateix compte bancari. I, fins i tot, que la revenda a internet arribava als 3.500 euros en determinats clàssics.

¿Què es va saber d’aquella denúncia, els amos de la moguda de la qual deuen ser els mateixos que han anat amb aquests paquets de firmes als angoixats precandidats per vendre’ls els seus recolzaments (sense saber-ho el soci), ara que no poden fer el seu agost al no haver-hi públic al Camp Nou?

Tirar la pedra i amagar la mà

Notícies relacionades

Pitjor encara, els senyors del Barça (ja ni sé de qui parlo) van denunciar que en la recollida de les firmes per a la moció de censura del mes de desembre passat, alguna cosa feia mala olor. I van presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil, que, quan va demanar al club les proves («ampliació d’informació»), només va obtenir el «no» del Barça, cosa que va fer que el Jutjat d’Instrucció núm. 32 de Barcelona arxivés el cas.

És segur que els candidats (ja veig que la Generalitat permetrà que es voti en ple rebrot de la pandèmia, cosa que convertirà aquestes eleccions en una cosa cutre i gairebé una vergonya) parlaran a la campanya de Neymar, Mbappé i el nou Camp Nou, però espero que algú (tot i que només sigui un i perdi) digui que ell, quan sigui president, acabarà amb l’escàndol dels mafiosos revenedors de carnets, abonaments i firmes electorals.