Apunt

Madrid, caos i gresca política

Quan la situació pel temporal exigeix una col·laboració exemplar de les tres administracions, a la dreta li sembla l’ocasió propícia per atacar Sánchez

1
Es llegeix en minuts

Amb la població de Madrid tancada a casa, perquè la borrasca ‘Filomena’ i la caiguda de les temperatures han convertit la ciutat en una glacera intransitable, a l’oposició se li estan veient les ganes d’embolicar-se en una nova bronca contra el Govern central al qual mira d’atribuir tota la responsabilitat en el caos de la capital. Que si no van atendre les previsions, que si Pedro Sánchez va estar desaparegut durant el temporal, que si l’ajuda de l’Executiu central va arribar «tard i malament», que si el ministre Grande-Marlaska es va precipitar al dir que Madrid no compleix les condicions per ser declarada zona catastròfica.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Les crítiques, en aquesta ocasió, estan arribant des del carrer de Génova i, de moment, no hi participen ni l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, més preocupat aquesta vegada per intentar resoldre el que ocorre a la ciutat que per la representació nacional del PP, ni la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, que ha optat per un perfil baix perquè, en un territori amb tan poca consciència autonòmica, el focus es posi en el Govern central i no en el seu. Perquè la tendència aquí és atribuir a la Moncloa tot el dolent que passa a Madrid. Diuen que si Ayuso va aparèixer, per fi, diumenge a la nit va ser per contrarestar el protagonisme de l’alcalde, amb qui es disputa el lideratge del PP madrileny.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Mentre el transport públic, tret del metro, segueix paralitzat, l’accés a les urgències hospitalàries es fa gràcies a l’UME i a voluntaris amb cotxes quatre per quatre, quan encara no s’ha restablert el proveïment als supermercats ni s’han recollit les escombraries des de dijous, en aquest moment que recuperar la normalitat –tot i que sigui la nova– exigeix una col·laboració exemplar de les tres administracions i una autocrítica conjunta, a la dreta li sembla l’ocasió propícia per a la gresca política. El PP sap que Madrid és territori fàcil per obtenir rèdits electorals atacant Sánchez i no sembla disposat a deixa passar l’oportunitat.