Opinió

El ‘Cholo’ patina

1
Es llegeix en minuts
Soccer Football - La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid - Estadio Alfredo Di Stefano  Madrid  Spain - December 12  2020 Atletico Madrid coach Diego Simeone reacts REUTERS Juan Medina

Soccer Football - La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid - Estadio Alfredo Di Stefano Madrid Spain - December 12 2020 Atletico Madrid coach Diego Simeone reacts REUTERS Juan Medina / JUAN MEDINA

Penso en el ‘Cholo’ i el veig agitant els braços cap a dalt mirant a la seva afició, aixecant la seva grada, manejant l’orquestra que fa mesos no pot ocupar la seva grada del Wanda Metropolitano per la pandèmia de la Covid. Amb la mateixa mestria que lidera el seu públic, llança missatges en moments puntuals des de la sala de premsa. Ho va fer a Milà, quan acabava de passar per la dolorosa pedra blanca per segona vegada consecutiva, «és moment de pensar» va dir Simeone, sembrant dubtes sobre la seva continuïtat a l’Atlètic. 

Allò va caure com una bomba, pesant gairebé més que la mateixa derrota. Per a alguns en aquell moment el seu entrenador els va caure del pedestal, no pel plantejament i els canvis aquella tarda, sinó per donar-los el cop de gràcia amb aquestes paraules. Fins i tot Miguel Ángel Gil va haver d’intervenir.

Ha plogut molt després d’allò, dues renovacions, i una tercera que arribarà en poc temps perquè Simeone acaba el 2022. I ell té les claus, ho sap bé. Per això va dir el que va dir després de caure eliminat davant un 2B com el Cornellà a la Copa del Rei a les primeres de canvi. «Caldrà buscar solucions si és que som aquí l’any que ve», va deixar anar a la mateixa gespa. Quina una després d’una patacada de les que també llueixen en el seu extraordinari currículum blanc-i-vermell.

Amb l’aficionat no s’hi juga

Notícies relacionades

¿Algú s’imagina l’Atlètic de Madrid, líder de la Lliga, fent-se el romancer per renovar el Cholo? Jo no. Simeone és el tercer entrenador més ben pagat del planeta, amb un contracte de 15 milions d’euros, després de José Mourinho i Pep Guardiola que en guanya 23. És probable que atrapi el portuguès, sobretot si la seva renovació es tanca amb la Lliga a la butxaca. 

S’ho haurà guanyat a pols, com el respecte absolut a la seva parcel·la del que gaudeix en el club, que li ha permès fer i desfer, envoltar-se i desfer-se de qui ha considerat convenient. Ni una crítica ni un debat. Per això, missatges com el de dimecres no estan a l’altura de la seva categoria com a entrenador. Amb l’aficionat no s’hi juga, i menys ara que és a casa.