Camí del 14-F

Carta de benvinguda als polítics trànsfugues

El mercadeig polític d’hivern s’ha tancat i els escollits ja poden abjurar de tot en el que van dir creure

1
Es llegeix en minuts

El mercadeig polític d’hivern s’ha tancat, gràcies a tots els participants. Els escollits ja poden començar a defensar els seus nous principis, no es tallin i reneguin del que pensaven fins ahir, posin especial interès a apostatar, vituperar, abjurar, abominar, repudiar i si és necessari injuriar allò en què van dir creure, somriguin, mostrin-se il·lusionats i, si en algun moment algun periodista els inquieta, recordin: els conversos no són vostès sinó els seus partits polítics d’origen, irreconeixibles sobtadament. Somriguin i pensin en el prometedor futur que els espera, visualitzin-se als seus nous despatxos, en els seus nous escons, en els seus nous principis. El seu nou partit polític els necessita, sí, però pensin que cadascun de vostès necessita encara més el seu nou partit polític. Transfuguisme o mort, aquest és el lema.

En uns dies rebran l’argumentari complet del partit, són tot just dues pàgines, és important que l’interioritzin i el fotocopiïn mentalment per evitar errors i perilloses improvisacions. Al partit no li agraden els versos i menys encara solts. Recordin que no són aquí per les seves idees sinó per les nostres.

A les pròximes eleccions ens juguem tot el que perdran els seus antics partits, d’aquí aquesta amalgama de llista electoral. Són vostès els mateixos d’abans, en un lloc que no és el mateix d’abans però demanant el vot als mateixos d’abans. Sense que es noti, aquest és el concepte.

Tot i que no ens han fet arribar cap preocupació per ells, abstingui’s de motivar o intentar convèncer els electors, no funcionarà, no en el seu cas. Enervin-los, afebleixin els seus sentits fins a la saturació, facin-los enfadar més encara, però no encara, en el politiqueig cal saber mesurar els temps.

Notícies relacionades

Benvinguts i disfrutin del que està per votar.

Serveixi aquesta hipotètica carta dirigida a cada una de les i els candidats trànsfugues de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya per recordar-nos que el veritablement important no semblen ser els principis sinó els finals.