Nadal patriòtic

Bandereta, tu ets seva

1
Es llegeix en minuts
Bandereta, tu ets seva

La sinceritat dels nens és el camí més recte quan se circula per realitats amb revolts. Una tarda de dissabte, amb el centre de Madrid ple de gent i l’enigmàtica ‘Julia’ de Plensa com a muda testimoni, una nena de 8 anys li pregunta al seu pare: 

-Però... escolta, ja se sap que som a Espanya, ¿no?. 

-Sí, és clar que se sap.

-¿Llavors...?

Notícies relacionades

El ‘llavors’ i els seus punts suspensius venien a tomb de la quilomètrica bandera que l’Ajuntament ha colat aquest any amb l’excusa de la il·luminació nadalenca. Són temps d’afirmació patriòtica a la capital del regne, de mostrar-se més espanyol que ningú, i notar l’alè de Vox al clatell potser va motivar l’alcalde Martínez. O no, potser està convençut –i orgullós– d’aquesta ostentació. Donant-se la circumstància que les banderes –totes– em provoquen més aviat urticària, aquesta extemporània demostració lluminosa em porta a la memòria no l’àliga –que també podria–, però sí el sidral monumental que va organitzar aquesta mateixa dreta durant el primer Nadal amb Manuela Carmena com a alcaldessa. L’absència de camells en la cavalcada, els escassos motius nadalencs i una estètica poc usual en la indumentària dels Reis Mags van desencadenar una onada de crítiques en què aquell tuit de Cayetana Álvarez de Toledo, clamant: «No t’ho perdonaré mai, Manuela Carmena, mai», va batre tots els rècords.

Suposo que avui la defenestrada portaveu del PP a qui no perdona és a Pablo Casado per cessar-la, però no crec que tingui cap pega amb aquest fluorescent vermell i groc que il·lumina diàriament la nit madrilenya. I jo em pregunto si aquesta no és també una manera de contaminar la tradició que tant defensen els campions de la pàtria. Perquè si una vegada una nena de 6 anys –la filla de la Cayetana– va descobrir que el vestit de Gaspar era fals, que ara una altra de 8 anys –la meva filla– hagi d’incorporar els colors d’una bandera als seus records nadalencs tampoc m’entusiasma. ¿No podrien deixar-nos una mica en pau, almenys per Nadal?

Temes:

Banderes