L’APUNT

Saber és segur

Respecte a les vacunes en potència, falta una estratègia decidida de les administracions que proporcioni certeses a la població

1
Es llegeix en minuts
Saber és segur

Segons l’última enquesta del CIS,el 55% dels espanyols prefereixen esperara conèixer els efectes abans de vacunar-se contra el coronavirus. És un percentatge molt alt, així que és urgent combatre les reticències.La por, la inseguretat i la incertesa es redueixen amb informació. Els ciutadans sabem que al gener arribarà la vacuna al nostre país i que la ciència ha fet un extraordinari esforç per tenir-la en temps rècord; una cosa que també desperta suspicàcies.

Notícies relacionades

Trobo a faltar per part de les administracionsuna estratègia agressiva per proporcionar certesesa la població. El contrari equival poc menys que a demanar una prova de fe. És important que se’ns expliqui amb detall, i se’ns repeteixi moltes vegades,quins efectes secundaris té una vacuna tan nova;com quan et punxes contra la grip i el doctor et diu que potser et farà una mica de mal el braç o el cap. Des d’aquest punt de vista, m’ha semblat brillant l’anunci queBush, Clinton i Obama es vacunaran públicament.Moltes altres personalitats s’han manifestat després disposades a fer el mateix.

I finalment, ja que els experts asseguren queuna vegada vacunats haurem de continuar portant la mascareta durant algun temps, seria interessant que ens ho expliquin i que ens ho recordin amb insistència també. Saber comporta tranquil·litat i en aquest procés es troba a faltar una mica més de pedagogiai una imatge unitària dels dirigents polítics que incideixi en aquesta necessitat que ens aportin certeses. Però clar, això ja és molt demanar. Al nostre país,ni tan sols estan sent capaços de concretar com ha de ser el nostre Nadal.Ara estan enredats en això. Volen que els ciutadans siguem responsables i ens guiem per confuses recomanacions, que varien en funció del territori on visquis o pretenguis visitar.El que és bo per a uns, no sembla ser-ho per a d’altres.I a més, reduir les obligacions, la laxitud, provoca en el subconscient una sensació de falsa seguretatque, unida a la imminent arribada de la vacuna, sembla poc adequada en aquests moments.