Idees

Petits placebos

Un amic savi creu que hem de trobar substituts vitals diferents per a allò que hem perdut amb el coronavirus

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55084621 icult200924153425

zentauroepp55084621 icult200924153425

Article 713. Així com passen els mesos, noto que la salut mental de molta gent es va deteriorant, no tinc dubtes que el més complicat sempre ha sigut i serà acceptar la incerta durada dels moments durs de la vida.

Recordo que fa temps vaig conèixer un savi de 80 anys que em va dir que qualsevol pèrdua d’un ésser estimat necessita 18 mesos per ser superada.  L’altre dia me’l vaig retrobar i li vaig preguntar sobre quan creia que seria el final de la pandèmia... Millor us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Persona infiltrada’ (TV-3). Un concurs divertit que aconsegueix amb escreix el seu objectiu i la combinació entre la família, l’impostor i el famós aconsegueix un equilibri perfecte.

Segon lloc. ‘El dilema de las redes’, dirigit per Jeff Orlowski (Netflix). Un excel·lent documental que et fa replantejar les teves relacions amb les xarxes i amb qualsevol tipus d’algoritme que et recomani pel·lícules, compres o notícies.  

Primera posició.  ‘Quiz: el escándalo de ¿Quién quiere ser millonario’, escrita per James Grahan (Movistar). Una formidable i trepidant minisèrie que versa sobre l’avarícia, els dubtes i el sentit real dels concursos a la televisió. 

I tornant al meu amic savi, em va dir que realment no sabia quan seria el final del virus però del que n’estava segur és que havíem d’intentar no perdre la salut mental durant aquesta llarga convivència. 

Notícies relacionades

Ell creia que el gran problema és que el coronavirus ens ha extret un percentatge de la nostra manera de ser. Per a alguna gent no ha sigut gaire, tan sols un 4% de les seves activitats diàries, però per a altres persones ha sigut gairebé un 80% de la seva manera de ser. És per això que ell pensava que havíem de trobar substituts vitals diferents per a aquest tant per cent que hem perdut. Petits placebos que ens ajudin a superar aquestes pèrdues i no ens desequilibrin mentalment.

No tinc cap dubte que la gent més sàvia és la que sap de dolor, pèrdues i pors. ¡Feliç diumenge!