idees

Generació Covid

1
Es llegeix en minuts
vueltacole

vueltacole

Article 712. Avui he estat parlant amb un amic mestre que ara té 80 anys i que va ser professor d’institut durant 50. Sempre m’ha semblat un home molt savi i és per això que l’escolto amb molt interès. Ell té la sensació que tot això de la pandèmia acabarà el dia en què un investigador jove descobreixi una cosa diferent del que tots estan estudiant.

Em va relatar que ell també creia que per a alguns nois el confinament havia sigut una benedicció. Em va parlar d’alumnes que van estar patint bullying a l’escola i que aquest temps de descans els havia donat energia i els havia fet més valents per afrontar el seu gran problema.

Després em va explicar una cosa que em va sorprendre més i és que ell opina que aquesta generació de nois serà... Potser us ho explico després del millor de la meva setmana.

3r lloc. RBG, dirigit per Julie Cohen i Betsy West. Un bonic documental que et recorda la força de la gran lluitadora que va ser Ruth Bader Ginsbrug i les seves fites en el món de la justícia.

2n lloc. ‘El diablo a todas horas’, escrita per Antonio Campos i  Paulo Campos (Netflix). Una pel·lícula molt interessant narrada pel mateix escriptor de la novel·la en la qual està basada que et porta a entendre el món de la maldat i la religió des de diferents òptiques i de manera totalment circular.

1r lloc.  ‘Goodby mother’ escrita Nhi Bui (Filmin). Un film sobre la relació entre un net i la seva àvia amb Alzheimer. L’oblit, la intel·ligència i la tendresa brillen en aquest formidable guió protagonitzat per Lanh Tanh i Vo Dien Gia.

Notícies relacionades

I tornant al meu amic mestre, ell és dels que creuen que aquesta generació de joves acabarà sent de les més intel·ligents perquè opina que aquest període en què no han anat a l’escola i han compartit amb la seva família els haurà donat una nova perspectiva sobre el que és l’educació, els vincles socials i la bellesa de viure. Ell creu, i jo opino el mateix, que això els haurà esperonat per sempre.

¡Bon diumenge!