Al contraatac

Els tres errors de Puigdemont

Puigdemont hauria de saber que Junqueras va fer el 'sorpasso' a CiU a les enquestes venent una gestió inexistent

1
Es llegeix en minuts
54792008 60

54792008 60

El primer error de Puigdemont és seguir el joc a Junqueras i dir que s’avenen. En els seus llibres, l’expresident explica que Junqueras mai es va definir sobre si preferia la DUI o eleccions i que el retratava com un «covard i traïdor» per anar-se’n a Brussel·les. Preguntat aquesta setmana sobre si el que explica podria afectar la seva relació amb ERC, Puigdemont ha dit: «Crec que els ciutadans de Catalunya han de ser tractats com a majors d’edat». Junqueras va dir a TV-3 que les relacions entre tots dos són «molt, molt, molt, molt, molt cordials». Quan Puigdemont ho corrobora, actua com la parella de la genial novel·la ‘El príncipe destronado’ de Delibes, que manté la ficció del seu matrimoni pels nens. 

Notícies relacionades

El segon error de Puigdemont consisteix a no denunciar la inconsistència dels que diuen que ERC és el vot útil per a la independència per la seva suposada capacitat d’obtenir vot metropolità. La realitat és la contrària. En les últimes municipals, ERC va perdre vots i l’alcadia de Sant Vicenç del Horts. Potser alguns es van atipar de les seves ‘fake news’. Deien que era «el municipi de Catalunya on l’atur havia baixat més» durant el mandat de Junqueras com alcalde. Però la realitat és que l’atur va passar del 20,06% el juny del 2011, quan va prendre possessió, al 18,71% el desembre del 2015, quan la va deixar. Això és una baixada absoluta de l’1,35% (la segona menor dels 30 municipis del Baix Llobregat). A més, presumia que els alumnes del municipi obtenien el 3% dels premis extraordinaris de batxillerat de tot Catalunya. Quan ho explicava sent alcalde, cap alumne dels centres educatius de Sant Vicenç dels Horts va guanyar el premi. Puigdemont hauria de saber que Junqueras va fer el ‘sorpasso’ a CiU a les enquestes venent una gestió inexistent.  

I el tercer error és no deixar que Aragonès faci el discurs de Nadal. El vicepresident no podria evitar una emotivitat que deixaria a les beceroles la ‘casa de la pradera’. Després de veure’l, els independentistes preferirien votar qualsevol altre partit.