ANÀLISI

Ventilació urgent

2
Es llegeix en minuts
marcosl54829115 correction   barcelona s uruguayan forward luis suarez arriv200914192453

marcosl54829115 correction barcelona s uruguayan forward luis suarez arriv200914192453 / LLUIS GENE

La decisió de Koeman de deixar Luis Suárez fora de la llista per al primer amistós és absolutament lògica. Però no per això deixa de ser un punyal per a l’orgull de l’uruguaià, que encara no té concretat el seu futur, i per als que fins ara eren els seus companys. Cada dia que passa és un dia sense ventilació al vestidor, un dia amb l’ambient enrarit.

Luis Suárez ha sigut un heroi del barcelonisme. Més enllà dels èxits globals, els seus 198 gols han suposat 198 moments de felicitat per als seus aficionats. El seu rendiment és indiscutible, que sigui el tercer màxim golejador de la història del Barça ho diu tot. Només aquesta miopia tan blaugrana, en la qual el present anul·la la perspectiva, pot aconseguir que l’últim any i mig taqui una gran trajectòria.

Tocava regenerar l’ambient, probablement fins i tot més a fons del que s’ha fet

És compatible fer una justa valoració de la seva etapa i, alhora, entendre que el seu cicle ja no tenia més recorregut. I fins i tot es pot estar d’acord en la seva sortida i no estar-ho amb la via triada per comunicar-l’hi. La seva extraordinària ambició és la que el va portar fins aquí, la que el va fer triomfar i també la que convida ara a la seva marxa. No fa falta ser gaire intuïtiu per veure que no assumiria amb facilitat un rol secundari.   

Tocava regenerar l’ambient, probablement fins i tot més a fons del que s’ha fet. Però, un cop presa la decisió, és important que l’execució sigui ràpida, pel bé del grup, i en aquest cas concret encara més per l’extraordinària complicitat que manté amb el far de l’equip. Amb el pas dels mesos, Messi teixirà noves complicitats. Com quan se’n van anar Ronaldinho Deco. O quan més tard es va prescindir de Pinto, el mateix estiu en què arribava Luis Suárez passant per davant del Kun, la petició de Messi.

El 10 encara està curant la seva ferida, ha de recuperar la fe en aquest equip i deixar-se seduir pel nou entrenador, i per fer-ho ha de girar full. No hi ajuda comprovar que el seu amic en mil batalles s’assegui a dinar sol a classe, a l’última fila, i que el professor no li presta cap tipus d’atenció.

Perquè l’energia torni a ser positiva és necessària que la sortida de Suárez sigui amb les mínimes ferides possibles

Notícies relacionades

Perquè l’energia torni a ser positiva, és necessària la sortida dels seus amics amb les mínimes ferides possibles. Perquè cada ferida de SuárezMessi l’ha de sentir a les seves carns. Cada injustícia viscuda per aquest alumne a qui el professor té mania és una mala cara de Messi.

I perquè en aquest procés que significa tornar a il·lusionar-se, recuperar les ganes de celebrar gols i victòries, és bàsic que el passat no hi sigui. Convé obrir portes i finestres, que hi hagi ventilació; perquè és quan hi ha corrent, quan l’aire es renova de veritat.