Esports

El João Félix de l’Atlètic

1
Es llegeix en minuts
Sònia Gelmà
Sònia Gelmà

Periodista

ver +

João Félix és un d’aquells jugadors assenyalats des de joves amb una expectativa que supera a la seva carrera. Els 126 milions que va pagar l’Atlètic de Madrid pel seu traspàs –amb tan sols 19 anys– el van etiquetar com a crac abans de poder demostrar-ho. El seu talent i la seva gestualitat corresponen a la d’aquells jugadors que estan per sobre de la mitjana, però fins al moment la seva qualitat apareix amb comptagotes.

El portuguès va arribar a Barcelona amb la intenció de renéixer futbolísticament, l’objectiu era que oblidéssim la seva etiqueta: volia deixar de ser el "João Félix de l’Atlètic". I per moments ho va aconseguir, el canvi d’aires va semblar que li havia anat bé i la seva capacitat, combinada amb la necessitat blaugrana de talent, va fer que encaixés ràpidament. Fins i tot el vam veure córrer rere el rival. Xavi, que no havia sigut precisament defensor del fitxatge, no va dubtar a donar-li continuïtat.

Però la samarreta blaugrana va deixar de ser novetat, va arribar la rutina i, també, la irregularitat del portuguès. Ha barrejat partits insubstancials amb d’altres amb esclats de qualitat però amb poc impacte, i fins i tot ha tingut un parell de fogonades davant comptes pendents. Però, per a la seva desgràcia, i la del Barça, no tots els partits són contra l’Atlètic de Madrid.

Intermitència

Notícies relacionades

La deixadesa de funcions de João Félix l’ha tornat a la banqueta que tant odia. Perquè considera que no és el seu hàbitat natural, perquè els cracs no suporten descansar, ni ser suplents. Però, per tenir els privilegis d’una estrella, cal marcar diferències, i João Félix no ho aconsegueix amb prou assiduïtat perquè el seu entrenador li perdoni els seus pecats defensius.

Vam creure que arribava al Barça un nou João Félix, que el problema era el Cholo Simeone, però fins ara no va ser més que un miratge. João Félix continua sent "el de l’Atlètic". Té sis mesos per convèncer el món que l’expectativa posada sobre ell no és un error, que pot ser constant. Altrament, haurà de continuar buscant algun destí on oblidar que és "el João Félix de l’Atlètic".

Temes:

Barcelona