IDEES

El futur de la Covid

Tot són conjectures sobre què passarà amb el virus, però jo tinc un amic metge que gairebé sempre l'encerta, s'avança mesos als esdeveniments i em fio molt del seu ull clínic

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp54889434 jumilla  murcia   12 09 2020   una enfermera toma una muestr200912194328

zentauroepp54889434 jumilla murcia 12 09 2020 una enfermera toma una muestr200912194328 / Marcial Guillen

Article 709. Realment ningú sap el futur de la Covid. Tot són conjectures, però jo tinc un amic metge que gairebé sempre l’encerta, s’avança mesos als esdeveniments i em fio molt del seu ull clínic.

Ell, al principi de la pandèmia, em va dir que ens tindrien confinats tres mesos, més endavant em va comentar que creia que hi havia d’haver una relació entre les vacunes que posem als nens i la seva millor immunitat. Fa uns dies vaig llegir que estan estudiant si la vacuna de la tuberculosi podria ajudar a que no es compliquin els pulmons, i si fos així la posarien a la gent més vulnerable.

Així que l’altre dia li vaig preguntar quan creia que s’acabaria tot això. I em va contestar... Potser us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer lloc: ‘Jugant amb el destí’, escrit per Tom Gammill Max Pross (Disney +).  Aquest curtmetratge protagonitzat per Maggie Simpson vessa tendresa i la banda sonora és una joia.

Segon lloc: ‘Casa meva és casa teva’ (Tele 5). Emocionant i dolç el programa dedicat a Jesús Vázquez. La seva història és la d’un noi lluitador que va aconseguir sortir amb una energia renovada de les dues situacions més complicades de la seva vida.

Notícies relacionades

Primera posició. ‘42’, escrit i dirigit per Brian Helgeland. Un bonic film interpretat magistralment per Chadwick Boseman. La història del primer afroamericà que va jugar a les lligues més importants emociona per partida doble: vam perdre l’actor el dia que se celebra anualment l’homenatge a aquest heroi del beisbol.

El meu amic metge em va contestar que ningú sap el futur que li espera a la covid i que fer-ne una predicció és arriscat, però al final el vaig convèncer perquè em donés la seva opinió i em va dir: «Estudiant altres virus respiratoris, sabent la dinàmica que agafen, jo crec que marxarà de la manera com va arribar, el març de l’any que ve desapareixerà i no tornarà mai més. A la vida tot és cíclic i, encara que mai saps per què, tot té un final». La veritat és que sona bé, tant de bo l’encerti. ¡Bon diumenge!