Des d'Esplugues

El rellotge torna a funcionar

1
Es llegeix en minuts
esplugues-carla-gonzlez

esplugues-carla-gonzlez

Mentre passejava per la carretera de Cornellà, a l’altura de les Tres Torres, avui he vist com unes dones feien taitxí, o una cosa similar a l’aire lliure. He vist gent camí del mercat i algun nen amb la seva cartera. Ara em va agradant més aquesta nova normalitat o com ho vulguin anomenar. Ara, mentre teletreballo amb vista al carrer veig de tot. I és que Esplugues no només és el poble on viuen Shakira i Piqué i altres astres de la pilota. Sota Collserola, sota aquesta zona de casasses i escoles viu el gruix de la població.

Quan vam poder sortir al carrer, vam veure que conviure amb aquest virus sí que entén d’espai, i em refereixo al físic. Tot era molt diferent en escassos metres de distància. Només feia falta sortir a caminar creuant Laureà Miró cap a Collserola. És literalment com creuar la Diagonal, carrers espaiosos i poca gent passejant. No fa falta quan les propietats superen metres i metres quadrats... Però quan creuaves el carrer i et submergies a l’Esplugues dels mortals les voreres estaven plenes.

Notícies relacionades

Als veïns més integristes, o classistes, o puristes, diguem-ne com vulguem, els agrada remarcar que vivim a Esplugues, no a l’Hospitalet, com si això ens donés caixet. Quan en temps de coronavirus ha quedat clar que si l’Hospitalet tus, Esplugues es refreda, perquè ni tan sols ens separa un carrer, sinó que els compartim, igual com amb Barcelona, Sant Just Desvern, Cornellà i Sant Joan Despí. I això és el que m’agrada d’Esplugues, el que la fa especial. És com una peça de carn entremesclada, més saborosa que la carn magra. Ciutat acollidora i variada, on no hi ha vivendes barates, perquè d’això ja no en queda enlloc. Hi ha pisos petits, pisos normals, pisos amb piscina... Gent necessitada, gent humil, gent acabalada. I avui al meu passeig he vist que la vida tornava a funcionar i el plaer ha sigut màxim quan he pogut asseure’m a la cèntrica terrassa de l’Avenç. És com si el rellotge del pont d’Esplugues hagués sigut aturat i ara tornés a funcionar.