21 d’oct 2020

Anar al contingut

Barcelona

Una mirada llarga al turisme a Barcelona

Tot i que en el futur s'alleugin les restriccions, no està clar que els turistes es continuïn comportant igual que abans de la crisi

firma editorial català

El Periódico

Una mirada llarga al turisme a Barcelona

MANU MITRU

Qualsevol balanç que es faci del turisme aquest 2020 tindrà caires negatius pràcticament en totes les destinacions del món. Pitjor com més gran sigui la dependència del turisme internacional, com en el cas de Barcelona. L’oferta de places a la capital catalana és al 35% de la seva capacitat, perquè molts allotjaments han tancat. A més hi ha un fet que no passava des dels temps preolímpics: el percentatge de turistes estrangers iguala el de nacionals. Per la caiguda del turisme internacional a causa de la Covid-19, però també perquè el turisme interior ha augmentat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La pandèmia ha alterat els hàbits dels ciutadans, tant en la vida quotidiana com a l’hora de viatjar. I tot i que en el futur s’alleugin les restriccions, no està clar que els turistes es continuïn comportant igual que abans de la crisi. Potser prefereixen llocs sense aglomeracions, o destinacions més pròximes i segures. Menys massificació, més qualitat i client de proximitat s’obren com a oportunitats de negoci. I redoblar la captació d’indústries d’alt valor afegit (innovació tecnològica, energies verdes...) per reequilibrar l’economia i que els barcelonins, en algunes zones, no sentin aliena la seva ciutat.