IDEES

Tres calendaris

1
Es llegeix en minuts
undefined53845991 valencia 22 6 2020  sociedad  nueva normalidad  coronavirus 200627134213

undefined53845991 valencia 22 6 2020 sociedad nueva normalidad coronavirus 200627134213 / Miguel Lorenzo

Article 698. Per fi ja som en aquesta nova normalitat. Un amic meu l’anomena l’«antiga normalitat» perquè creu que la vida que teníem abans del coronavirus no era ni tan sols normal. Vivíem molt estressats i massa globalitzats.

I és per això que ell creu que fa moltíssims anys es vivia millor perquè tot era més autèntic i més senzill.  Ell opina que menys viatges i menys globalització ens situaran en una normalitat que consistirà a viure d’una manera més local però molt més intensa.

I ell s’ha preparat per a aquesta antiga normalitat i per això utilitza... Bé, millor us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘When the party’s over’. M’entusiasma aquesta cançó de Billie Eilish que traspua força, felicitat i dolor a parts iguals. Una veu sense complexos ni pors.

Segon lloc. ‘Canción negra’, escrit per Wislawa Szymborska (Nórdica libros). Torna la Wislawa amb aquest preciós llibre mai publicat. Els seus poemes et continuen tocant l’ànima i l’enyores encara amb més passió.

Primera posició. ‘Record per les víctimes del coronavirus a Olesa de Montserrat’. Vaig tenir la sort de veure aquest acte en record de les víctimes de la Covid-19 i va tenir una bellesa i una sensibilitat extraordinària. Estic segur que la Mercè i les 80 persones que van perdre la vida en aquest poble van rebre tot aquest amor que estava confinat.

Notícies relacionades

I el meu amic utilitza per a aquesta ‘antiga normalitat’ tres calendaris. En té tres penjats a la seva habitació. El petit conté tot el que tenia previst fer els mesos de la Covid-19 i encara està pendent; en un mitjà el que tenia planejat per a aquests mesos posteriors i en un de gegant hi ha els desitjos del que li hagués agradat realment fer abans i després sent com és ara.

Em diu que encara combina activitats dels tres calendaris però el seu somni és concentrar-se a poc a poc en el dels desitjos i trencar els altres dos. M’entusiasma aquesta triple realitat amb què conviu. ¡Feliç dia!