Al contraatac

Pensar malament

1
Es llegeix en minuts
fotook

fotook

No sé de què depèn, però hi ha persones que el primer reflex automàtic que tenen és pensar malament dels altres. El primer que veuen sempre, sense poder evitar-ho, són els defectes, les fractures, les debilitats, els errors. Quan coneixen algú nou, immediatament adverteixen les seves misèries, ja siguin físiques o de caràcter. Sempre assumeixen que en el fons les motivacions dels altres són mesquines o interessades. El món, clar, els sembla una jungla amenaçadora i van armats fins a les dents.

En les pròximes setmanes ho passaran molt malament (o molt bé, segons es miri). Són els que diumenge van posar el crit al cel al sortir al carrer i veure que hi havia grupets de pares xerrant i fins i tot rient i, fins i tot, ¡bevent cervesa! Són els que posen el crit al cel perquè el president del Govern espanyol no vagi vestit de dol. ¿De debò? ¿A qui li importa com vesteixi el president? Ja sabem que no és ni Obama ni Kennedy; nosaltres, tampoc, tot i que ho intentem.

Són els no van veure res còmic ni es van sentir en absolut identificats, ni per un segon, amb el pobre exalcalde de Badalona emborratxant-se, saltant-se el confinament i dient-los un parell d’estupideses als policies que el van detenir. Són els que es van indignar amb Rajoy perquè va sortir a fer un volt a l’illa. La falta de sentit de l’humor i la falta de compassió van sempre de la mà. Són els que es declaren compassius i preocupadíssims per la humanitat en general, però són incapaços de reconèixer-la als ulls d’un individu.

Són els que ja saben per endavant que el desconfinament anirà malament, fatal, perquè tots som uns irresponsables, uns egoistes i uns idiotes, i l’únic que ens importa és anar a beure cervesa i a infectar la gent.

Notícies relacionades

Són els que mai més ens faran un petó (¡quina pena!) per por del contagi i els que ens ho retrauran si ho fem. Besar-se al carrer serà un acte de rebel·lia i de resistència, no una convenció social més, tornarem a besar a consciència, i per escandalitzar i molestar.

Perquè pensar malament dels altres no és només pensar malament dels altres, és pensar malament i punt.

Temes:

Coronavirus