ANÀLISI

Guanyeu-vos el nostre aplaudiment

1
Es llegeix en minuts
marcosl52935947 20 09 2015 pau gasol y rafa nadal  final eurobasket 2015  de200326201110

marcosl52935947 20 09 2015 pau gasol y rafa nadal final eurobasket 2015 de200326201110 / ALBERTO NEVADO

Des que el govern va declarar l’estat d’alarma el 14 de març per frenar la pandèmia hem anat canviant el nostre estat d’ànim i la nostra relació amb els esdeveniments que fins aleshores tenien importància en les nostres vides. Per exemple, i directament relacionat amb la meva activitat com a periodista, l’esport com a espectacle i negoci.

En els primers moments de xoc, s’agraïa cada vídeo o missatge dels grans referents socials demanant als ciutadans que es quedessin a casa. Alhora, en els primers dies em plantejava el daltabaix físic que suposaria per a tots els esportistes que, per exemple, estaven en plena preparació per als Jocs Olímpics aturar sine die els seus entrenaments. Vaig sentir empatia per ells i preocupació per la suspensió, un per un, de cada esdeveniment en cada esport, fins que l’última fitxa del dòmino Covid-19 va assolir Tòquio 2020.

Això ja no importa. Mentre la xifra de morts a Espanya puja de manera dramàtica superant amb escreix els 4.000, grinyola parlar d’ertos i negociacions per reduir salaris dels futbolistes. El drama és un altre i se’ns menja.

El lideratge dels esportistes

Notícies relacionades

GuardiolaMessi i Federer donen 1 milió d’euros i Sergio Ramos aporta més de 250.000 mascaretes, testos i 1.000 equips de protecció a través de l’UNICEF. El Reial Madrid habilita el Bernabéu com a centre de distribució de material sanitari i Simeone o Saúl organitzen diferents iniciatives d’ajuda per recaptar material i ajudar les pimes. Hi ha molts més exemples. I d’altres que ajuden de manera anònima. Anem recuperant l’empatia...

Però quan el partit es complica, ningú com Nadal per prendre coratge i agafar fort la raqueta. Entre ell i Pau Gasol pretenen assolir els 11 milions d’euros liderant el projecte ‘Creu Roja respon’. Diu Rafa que «els esportistes som el que som en gran part gràcies al vostre suport i ara és el moment en què no us podem fallar». Això és exactament el que necessitem, que els qui tenen l’aplaudiment, l’afecte i l’admiració d’un país sencer, actuïn com veritables líders en el partit més important de les nostres vides.

Temes:

Coronavirus