Dues mirades

Resum anual

Em temo que no serà necessari que ens refresquin la memòria. En aquests tres mesos escassos del 2020 (de traspàs, a més) ja tenim material per al resum anual

1
Es llegeix en minuts
estado virus

estado virus

Cada any, quan arriba el mes de desembre, la meva companya Emma i jo rebem l’encàrrec de redactar un text que ha de resumir, en poc espai, les coses que han succeït al llarg de 365 dies. Les seccions d’aquest diari, amb molta amabilitat, ens proporcionen les dades i les dates importants i després nosaltres destaquem el que ens sembla. El decés d’algun conegut (aquest any hauré de parlar de Kirk Douglas, que sempre citava com a supervivent), un conflicte bèl·lic, manifestacions, política, tendències socials, victòries esportives. El que ens ha passat al llarg de 12 mesos. Confesso que costa mirar enrere i que et sorprens quan descobreixes (redescobreixes, de fet) tot el que havies oblidat. Els dies es succeeixen amb rapidesa i l’oblit és inclement.

Aquest any, però, em temo que no caldrà que ens refresquin la memòria. En aquests tres mesos escassos del 2020 (de traspàs, a més a més) ja tenim material per al resum anual. No caldria que passés res més, però encara ens queda un bron tros, del virus i de les seves conseqüències. A fe que no caldran recordatoris. No oblidarem mai el que estem vivint. Ja tinc el títol, amb permís de Defoe: ‘Diari de l’any de la pesta’.