Delictes sexuals

Contra ells, els depredadors

Necessitem que les dones no parin de denunciar, i que els homes, aquests que són companys de vida genials, es posin del costat del respecte, l'afecte i la llibertat

1
Es llegeix en minuts
weinsteinok

weinsteinok

Els depredadors sexuals són un espècimen de mascle ben conegut i fins i tot aplaudit per la seva gosadia dins de la comunitat masculina. Almenys per una bona part. Si s’excedeixen, s’haurà d’amagar per protegir-los. ¿Com, si no, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, va evitar tant com va poder destituir el seu cap de gabinet assetjador, Carles Garcias, o fins i tot recol·locar-lo com a director general? Doncs, perquè és el que es porta fent tota la vida, actuar com si no passés res gens digne de consideració.

Igual que han fet els bisbes de l’Església catòlica durant dècades en relació amb l’abús de nens i nenes, fins i tot monges. No importa la ideologia d’uns i d’altres. Esquerres, dretes, progres, carques... Actuen com mascles alfa que protegeixen el seu propi espai de poder. En el cas de Garcias, feia mesos que les treballadores del departament es referien als abusos. Les queixes van arribar a Esquerra, que va obrir una «investigació interna». Bosch va acabar destituint Garcias, però la seva actitud encobridora ha provocat el seu propi cessament. 

Notícies relacionades

Fa pocs dies, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, també va haver deixar el càrrec. Grapejava treballadores. El seu partit, la CUP, que parla en femení, també ho havia silenciat, malgrat que el va expulsar el desembre passat.  I ara com ara, continuem sense saber el nom de l’assetjador de la ja exdiputada, també de la CUP, Mireia Boya, que va acabar deixant el seu càrrec polític i consultar amb una psicòloga per poder-se recuperar.

No ens enganyem. Només quan un mitjà de comunicació ho publica, s’actua amb determinació. En el cas d’Exteriors, el diari ‘Ara’. De la mateixa manera que, quan EL PERIÓDICO va investigar sense parar els abusos a nens ales escoles dels Maristes, el mur del silenci es va esfondrar. De Harvey Weinstein Plácido Domingo, s’adverteixen signes de canvi. Necessitem que les dones no parin de denunciar, i que els homes, aquests que són companys de vida genials, es posin del costat del respecte, l’afecte i la llibertat.