Aplicació sobre la dieta

Yuka: l'última addicció digital

Intentar evitar el sucre i els greixos saturats està bé, però una no es pot obsessionar amb el menjar, comptant calories tot el dia, perquè això no és vida

1
Es llegeix en minuts
A shopping trolley is pushed around a supermarket in London, Britain May 19, 2015. Britain’s annual rate of consumer price inflation fell below zero for the first time in more than half a century, official figures showed on Tuesday, though Bank of England Governor Mark Carney said the dip was likely to be brief. REUTERS/Stefan Wermuth

A shopping trolley is pushed around a supermarket in London, Britain May 19, 2015. Britain’s annual rate of consumer price inflation fell below zero for the first time in more than half a century, official figures showed on Tuesday, though Bank of England Governor Mark Carney said the dip was likely to be brief. REUTERS/Stefan Wermuth / STEFAN WERMUTH (REUTERS)

L’ésser humà té tres necessitats bàsiques per cobrir: alimentar-se, mantenir el cos a la temperatura adequada i dormir. Tot el que no sigui això, no és necessari. Dit això, hi ha persones al primer món que s’entossudeixen a no deixar-nos disfrutar d’aquest privilegi. Els parlo de les dietes. He caigut en la trampa, ho confesso. Després d’anys de no fumar, el meu cos ha canviat i jo, en lloc d’assumir-ho, he intentat canviar-lo una altra vegada. Gimnàs, dieta i passar gana. He aguantat exactament 20 dies. Ho vaig deixar el dia que em vaig presentar per sorpresa a casa d’uns amics i aquests em van rebre amb una copa de vi i una safata plena de formatges francesos i pa acabat de fer. Llavors me’n vaig adonar. Fer dieta no té cap sentit.

Notícies relacionades

M’he llegit un munt de llibres, he vist mil vídeos de YouTube i la veritat és que continuo sense entendre per què fem dieta. Una cosa és menjar sa, no et dic jo que no. L’altra és evitar tant sí com no aliments que engreixen, com el pa o la pasta, i fer-nos creure que menjant pastanagues o bevent aigua amb llimona ens sentirem igual de bé. Ho sento, però no. Si voleu saber el que engreixa i el que no, només hi ha una cosa que podeu fer. Si et poses alguna cosa dins de la boca que et fa feliç, això engreixa. Si et poses alguna cosa dins de la boca i tens ganes de plorar, això no engreixa. Això és tot.

Si menges poquet i et quedes amb gana, ets infeliç. Et fa mal l’estómac i no pots dormir. Intentar evitar el sucre i els greixos saturats està bé, però una no es pot obsessionar amb el menjar, comptant calories tot el dia perquè això no és vida. Després hi ha aquestes noves aplicacions, com la famosa Yuka, que, després d’escanejar els codis de barra dels productes, et diu si són bons o dolents. Una altra collonada i una addicció màxima. Si vull saber això només he de comprar menjar de veritat. Totes les altres coses són fatals per al nostre cos. Així de clar. Que engreixi o no, ja no m’importa. El que vull és estar sana. Les dietes, per als malalts i els acomplexats. Menjar és viure. Som al primer món, tenim aquesta sort, disfrutem-ho.