Al contraatac

El pin

No crec que sigui tan fàcil adoctrinar un nen. Som els adults, en general molt més rígids i beneits, els que ens deixem adoctrinar i acabem confonent la nostra ideologia amb la nostra ànima.

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp51837440 sociedad murcia  charla de diversidad afectivo sexual  famil200120184205

zentauroepp51837440 sociedad murcia charla de diversidad afectivo sexual famil200120184205

Vox demana la implantació de l’anomenat pin parentala Múrcia i tots posem el crit al cel. Pel que sembla no volen que adoctrinin els seus fills ni que els parlin de llibertat sexual o de feminisme.

Ignoro amb precisió què s’imparteix en aquests tallers (tinc entès que són de temàtica força variada), però no crec que sigui tan fàcil adoctrinar un nen. Som els adults, en general molt més rígids i beneits, els que ens deixem adoctrinar i acabem confonent la nostra ideologia amb la nostra ànima.

Els meus fills donen per descomptada la llibertat sexual i el feminisme, potser perquè van rebre alguna xerrada a l’escola o potser perquè a casa les dues coses es viuen amb una normalitat absoluta des de fa molts anys (a casa de la meva mare, quan jo era petita, ja venien de visita Terenci Moix i Jaime Gil).

Jo, francament, em conformaria que sortissin del’escola  sabent qui eren Miquel Àngel i Cervantes, podent sumar i restar i escrivint sense faltesd’ortografia  una o dues llengües, però crec que aquests tallers tenen una funció, potser potser, però en tenen una.

Això no treu que consideri que gairebé tot el que cal saber sobre l’ésser humà ja estigui dit al primer article de la ‘Declaració dels drets de l’home i del ciutadà’ del 1789: «Els homes neixen i es mantenen lliures i iguals en drets».Això és tot, no hi ha res més a entendre; però si a més es desitja impartir uns tallers per parlar de tolerància, homofòbia, maltractament i mètodes anticonceptius, doncs em sembla tan bé com que vagind’excursió  a la muntanya; no és imprescindible –tant el sexe com la muntanya són ineludibles al llarg d’una vida, tard o d’hora hi toparan– però és positiu. No tot poden ser matemàtiques i lletres, també hi ha d’haver una mica de diversió, i no hi ha res més còmic i patètic per a un adolescent que sentir un adult (o sigui, un vell) parlant de sexe.

Tontos tolerants

Notícies relacionades

No pot ser dolent que sàpiguen, si és que no ho saben ja, que hi ha diferents opcions sexuals, malalties de transmissió sexual i alguns comportaments abusius intolerables. D’altra banda, si el que tant preocupa a Vox és que adoctrinin els seus fills tontos (a la gent llesta no se l’adoctrina tan fàcilment, però potser la gent de Vox només té fills curtets), doncs, tonto per tonto jo penso que és millor un tonto tolerant i obert que un tonto reaccionari, ¿no? I avui dia tenen moltes més sortides.

El que jo sí que implantaria per llei és un test d’intel·ligència per a tots els que es vulguin dedicar a la política; m’importa un rave saber quantes cases o cotxes tenen o si viuen en un xalet hortera o en un pis meravellós, però estaria bé saber què hi tenen alcap.