23 febr 2020

Anar al contingut

Dues mirades

Serenitat

Juan Carlos Hidalgo

Serenitat

Emma Riverola

Ja han jurat el càrrec els 22 ministres. Malgrat ser la unió de dues (o més) debilitats, el Govern té elements de solvència, de fortalesa. Potser, precisament, per haver perdut tantes peces pel camí. Sense els socialistes, seria impossible que els 35 diputats d’UP arribessin al poder. Amb ells, serà més difícil que el PSOE esquivi els seus propis postulats socials.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Tenim, a la fi, el Govern més progressista i feminista de la nostra democràcia recent. Es pot quedar en un bonic titular o en la més bonica de les aventures. Tot el que ve és molt difícil, però tenint en compte el que ha costat arribar fins aquí, potser els protagonistes ho fan amb més d’una lliçó sabuda. Especialment les referents a la supèrbia i als perills de jugar amb la ruleta electoral.

Serenitat. Potser és la millor recepta. N’hi ha prou amb mirar la barrabassada catalana i comprovar els danys de la competició entre socis. Calma. Que retronin les dretes i s’ofeguin en la seva pròpia bilis. Mentrestant, que el Govern treballi per fer la vida dels ciutadans més fàcil, més plena. Amb això ja és suficient. De fet, ho és tot.