ANÀLISI

Eleccions saludables al Madrid

2
Es llegeix en minuts
marcosl49870699 02 04 2019 el presidente del real madrid  florentino p rez  191226192416

marcosl49870699 02 04 2019 el presidente del real madrid florentino p rez 191226192416 / Oscar del Pozo - Europa Press

El mes de juliol es compliran ni més ni menys que 14 anys des de les últimes eleccions a la presidència del Reial Madrid. En aquell mateix període de temps, a Can Barça els socis han elegit president en dues ocasions, Sandro Rosell (2010) i Bartomeu (2015).

El juliol del 2006, no va ser Florentino el candidat, sinó el substituït. Pérezhavia deixat per sorpresa la presidència del club i va serVicente Boludaqui va ocupar el càrrec de manera interina. Conegut en el món de la pilota pel seu cèlebre «‘chorreo’» que va acabar canviant al 2-6 del Barça al Bernabéu, fora del futbol és un important empresari navilier valencià.

20 anys d’antiguitat

Boludaacaba de complir per fi l’últim requisit per poder presentar-se a les eleccions. Va ser el mateixFlorentino Pérez, amb el suport dels compromissaris, que va canviar el 2012 les condicions que havien de complir els aspirants.

Abans es demanaven 10 anys d’antiguitat. Des d’aleshores són el doble, 20. Ja els té, Boluda. La llei de l’esport estableix que els candidats a un club que no sigui SAD han d’aportar un aval corresponent al 15% del pressupost. En la modificació estatutària s’hi va afegir que es valoraria el patrimoni personal dels candidats com a única i exclusiva garantia. El cercle es reduïa així a l’unicandidat.

Abans es demanaven 10 anys, ara, 20. Des de la presidència i el seu entorn es va justificar aquest canvi emparant-se en una «maniobra antixeics»

Des de la presidència i el seu entorn es va justificar aquest canvi emparant-se en una «maniobra antixeics» per evitar que el club pogués quedar a mans, hipotèticament, d’un millor postor. Efectivament, diversos xeics han aterrat en el futbol espanyol en l’última dècada, tot i que cap ha guanyat unes eleccions, cosa que només pot passar, com és sabut, als clubs que com el Reial Madrid o el Barça no són SAD.

Notícies relacionades

Així les coses,al Reial Madrid, Florentino ha sortit reelegit sense cap oposició. Les 4 Champions van ser el seu millor aval. El 2021 tindrà 74 anys i el nou Bernabéu encara en procés. Boludaha anunciat que es presentarà a les pròximes eleccions blanques, que s’haurien de celebrar el juny del 2021. En dates semblants serien les del Barça.

Entre Boluda i Laporta

Que curiós, l’homòleg culer de Boluda el dia del 2-6 al Bernabéu també anuncia que es presentarà a les eleccions del Barça. Joan Laporta i Vicente Boluda eren aquell dia els presidents. Una cosa més els uneix: tots dos tenen molt complicat tornar a asseure’s junts com a presidents del Barcelona i el Reial Madrid.