IDEES

El redoblament

1
Es llegeix en minuts
rambo-5

rambo-5 / Yana Blajeva

Article 670. Tinc un amic que gairebé sempre s’enfada per petites coses i un altre que no ho fa mai. Una vegada a l’any viatjo amb ells i m’encanta observar com tots dos reaccionen als inconvenients que apareixen quan t’allunyes de les teves rutines.

Gairebé sempre el focus que ocasiona més problemes són els hotels i els restaurants. A un li és absolutament igual el que passi, però a l’altre acostuma a lluitar a mort per corregir aquests problemes.

Aquest any, una de les frases que més em va agradar escoltar va ser la que li va dir un a l’altre. I és que li va comentar... Potser millor si us ho explico després del millor de la meva setmana.

A massa gent li passa que no saben afluixar en una bronca encara que li donin la raó

Tercer lloc. ‘Rambo: Lastblood’, escrita per Sylvester Stallone i Matthew Cirulnick. Aquesta última entrega de John Rambo vessa violència però després hi ha la recerca d’intentar refer la teva vida tot i que les circumstàncies no t’ho permetin.

Segon lloc. ‘Historia de un matrimonio’, escrita i dirigida per Noah Baumbach (Netflix). Posseeix aquesta aroma de ‘Kramer contra Kramer’ i aconsegueix ser equànime amb el dolor de la parella trencada i amb la terrible destí que s’amaga després de la falta d’amor. Laura Dern sobresurt entre l’excel·lent elenc.

Primera posició. ‘El cohete de Gibraltar’, escrita per Amos Poe (DVD). Una gran felicitat recuperar aquesta pel·lícula que havia oblidat que existia. Penúltim treball de Burt Lancaster i primer de Macaulay Culkin. La barreja és superba.

Notícies relacionades

I el que li va comentar el meu amic que no discuteix mai a l’altre que no para de fer-ho va ser una d’aquestes frases que resumeixen les dues filosofies. Va passar un dia que el meu amic estava fent una bronca a algú per una cosa que havia sigut, al seu judici, molt greu. Però l’esbronc no acabava mai i quan ho va fer el meu amic el va mirar i li va dir: «El teu problema quan discuteixes, és sempre el mateix, et pot el redoblament, aquest últim esbronc».

Sens dubte, el va resumir a la perfecció. Aquest redoblament de voler tenir la raó i de no saber afluixar encara que et donin la raó. A massa gent li pot el redoblament en aquests temps. ¡Bon diumenge!