La clau

Greta, Melania i el Nadal

Els bons propòsits es veuen assetjats per 'haters' i manipuladors interessats que intenten soscavar els seus fonaments

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51210738 u s  first lady melania trump smiles as she visits the salva191204153148

zentauroepp51210738 u s first lady melania trump smiles as she visits the salva191204153148 / LISI NIESNER

Melania Trump deambula per les estances de la Casa Blancarecarregades d’arbres decorats amb motius nadalencs, amb brillantors i símbols en cada pla del vídeo llançat a l’hiperespai social. L’ostentosa estampa no deixa indiferent, tot i que l’amalgama d’emocions trobades que desperta desborda la definició típica de l’esperit nadalenc.  

Fa més pel Nadal una iniciativa com la dels llums d’aquest any del Raval, promoguts per entitats solidàries entorn del projecte #RavalKm0, que la despesa en milers d’euros en decoració de carrer, tot i que sigui de leds i sostenible. Polèmiques reincidents, com la que suscita el disseny del pessebre de l’Ajuntament de Barcelona any rere any, també poden enfosquir projectes. ¿Qui no s’imagina Colau debatent-se entre fer-la encara més bona l’any que ve perquè estiguin rabiosos els més conservadors o directament estalviar-se el cost del pròxim pessebre?  Amb tot, parlem del Nadal tot i que sigui per criticar com el celebrem. Les festes es van inventar per donar impuls a les nostres vides, per recordar-nos que hi ha coses per celebrar i que tenim gent amb qui fer-ho. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Que després vinguessin Amazon i els Black Friday a buidar-nos les butxaques no ha de desvirtuar el veritable sentit de les dates assenyalades, com no podran les empreses contaminants sepultar amb les seves promeses i compromisos de dubtosa aplicació totes les iniciatives, acords i noves metes que surtin de la cimera del clima. Els haters de Greta Thunberg miren amb lupa l’empremta contaminant que deixa al seu pas per erosionar el seu missatge i reduir el seu impacte. Canviar el sistema des de dins sempre comporta les seves contradiccions, però assumir-les i seguir endavant amb aquestes és l’única opció.

Greta, el Cyber Monday i els luxosos arbres de Nadal de Melania han sortit alhora des de les seves finestres d’actualitat i ens interpel·len com a societat. Toca esquivar totes les trampes i seguir pel nostre carril.