El pacte

La sortida del laberint

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50867675 pol191112143506

zentauroepp50867675 pol191112143506 / SERGIO PEREZ

De sobte, un acord. I queda el dubte de decantar-se per l’alegria dels regals inesperats o per l’emprenyament de les bromes de mal gust. ¿Per a això una repetició electoral, un país paralitzat i una plataforma mediàtica de luxe per a Vox? O tot estava maquinat per tancar l’acord després de la sentència del procés (massa cinisme em sembla, fins i tot per al nostre duo Pimpinela) o a Sánchez i Iglesias els faltava una ració extra de responsabilitat.

Notícies relacionades

Mai és tard quan arriba, però costarà que el votant d’esquerres es deslliuri del regust amarg del fracàs. Des d’abril, el còmput de danys i beneficis (cadascú omplirà la columna a voluntat) queda: Ciutadans a l’UCI, la ultradreta amb el sac a vessar de vots del descontentament, l’esquerra una mica més fracturada i ferida, Sánchez i Iglesias cada vegada amb menys llustre, un PP més sòlid però anodí i una Catalunya difícil d’entendre, també per als mateixos catalans.

De sobte, un acord. Entre l’alegria i l’emprenyament, tot haurà valgut la pena si l’agenda social marca la sortida del devastador laberint identitari.