ANÀLISI

Roberto Carlos, o els putos amos

1
Es llegeix en minuts
marcosl50334922 deportes  roberto carlos  real madrid191010204510

marcosl50334922 deportes roberto carlos real madrid191010204510

Amb aquesta simpatia i naturalitat que el caracteritza, li ha explicat Roberto Carlos a Vitor Baía al Canal 11 portuguès com els galàctics de l’era Ronaldo eren «els putos amos» del Reial Madrid. Així «cuidaven» la recuperació postesforç...: «Acabava el partit i era tot avió privat. Ens trobàvem a la terminal privada de Barajas. Beckham anava a no sé on, Figo, Zidane que anava a tal lloc, Ronaldo, jo... i havíem d’entrenar demà passat. Jo resava perquè els partits fossin els dissabtes per poder anar a la Fórmula 1 diumenge. Vols privats a tot arreu. Una bogeria».

Tot molt professional, vaja. Com l’hora dels entrenaments, que Vicente del Bosque posava els dilluns i dimarts a la tarda perquè sabia que al matí no arribaven. Els que més ben parats surten en l’al·lucinant relat són Camacho, que va posar els entrenaments a les 7 del matí i... «ho teníem tot controlat menys amb Camacho. Va durar 10 dies».

I Luxemburgo, que va desafiar els caps del vestuari...i va durar tres mesos, malgrat les advertències de Ronaldo i el mateix Roberto Carlos: «No treguis les ampolles de vi de la taula i la cervesa abans del sopar perquè si no tindrem problemes. ¿Què va fer? Va treure primer les cerveses i després el vi. Va durar tres mesos». Li va faltar afegir allò «que sembli un accident...»

Protecció als galàctics

Notícies relacionades

Però no va fer falta perquè els galàctics estaven ben protegits... Luxemburgo va caure després d’un partit al Bernabéu en el qual va substituir Ronaldo guanyant el Getafe en els últims minuts amb Beckham expulsat. El mateix tècnic brasiler va explicar fa uns mesos com Florentino li va demanar explicacions al canvi de Ronaldo i va afegir que el públic del Bernabéu volia espectacle. Ara podem afegir al relat el vi i les cerveses i ja tenim la història completa.

Una història de poder que es repeteix en el temps i que no és exclusiva del vestuari blanc. Amb Neymar els avions privats estaven a l’ordre del dia al Barça. Ramos grava documentals mentre el seu equip cau estrepitosament a Champions. L’últim és que l’any d’Eurocopa vol jugar també els jocs olímpics. «No ens volem enfadar...» va dir Piqué fa una setmana llançant un dard amenaçador a la directiva... amb els galàctics va començar tot, però continuen manant ells, els galàctics d’avui dia.

Temes:

Reial Madrid