'Peccata minuta'

Inhumà

Que m'expliquin per què els consellers d'ERC i JxCat mantenen Torra treient foc com un drac cada vegada que obre la boca

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46471387 barcelona  barcelon s   08 01 2019      politica     reuni n190108134814

zentauroepp46471387 barcelona barcelon s 08 01 2019 politica reuni n190108134814 / DANNY CAMINAL

Una vegada més, dilluns passat, la meva admirada col·lega Emma Riverola la va tornar a encertar amb el seu article ‘La mesquinesa de Torra’,  a l’elevar a una categoria moral perversa un comentari presumptament anecdòtic del nostre presidentaccidental.

Sí, Torra és tan i tan patriota que davant els cadàvers que va deixar la terrible gota freda, únicament es va solidaritzar –per allò dels Països Catalans– amb les víctimes valencianes, ignorant les murcianes, les andaluses... Si l’Emma va aplicar a Torra els epítets de«mesquí»,«indigne», «odiador funestr» i  «xarlatà», em permeto imitar-la i titllar-lo, només amb un ànim descriptiu, d’inhumà. Inhumà alhora que ignorant, ja que com a home de literatura sembla ignorar o menysprear aquelles paraulesimprescindibles, tantes vegades citades i fins i tot ateses per Jordi Pujol, del ’castellanufo’ Jaime Gil de Biedma: «Solo montaña arriba, cerca ya del castillo,/ de sus fosos quemados por los fusilamientos,/ dan señales de vida los murcianos./ (...) mientras oigo a estos chavas nacidos en el Sur/ hablarse en catalán, y pienso, a un mismo tiempo,/ en mi pasado y en su porvenir./ (...) Que la ciudad les pertenezca un día (...)»

Blasfèmies territorials

¿De veritat se senten i s’asseuen a gust cada dimarts, com si fossin apòstols, els consellers d’ERC i fins i tot alguns de JxCat, a la taula presidida per qui pugui dir aquestes maldats cap als habitants d’una determinada geografia, i aquestes en concret, amb unsllaços estretíssims amb Catalunya? ¿Pot combregar demòcrata-cristianament l’ex-Convergència  amb les blasfèmies territorials del fill de Déu a l’exili? ¿O és que quan parlen d’«ampliar la base» es refereixen a uns altres adeptes que facin seves les glòries d’Estat Català i els seus crims?

SiJordi Cuixart en persona adverteix que és bo no donar l’esquena al PSOE i Rufián va desitjar investirSánchez, que m’expliquin per què mantenen Torra treient foc com un drac cada vegada que obre la boca. ¿O és que la cosa va de l’oxímoron delirant puigdemontesc de combinar a parts iguals «mandat de l’1 d’octubre» i diàleg?

Notícies relacionades

Davant d’unsdisbaratstan grans, els proposo, honorables conselleresi consellers d’ERC i Junts per Catalunya, una sortida digna: promoure una moció de censura contra vostès mateixos. De socis no els en faltaran.

P. S.: Probablement molta bona gent independentista no s’ha assabentat de les declaracions de Torra (i Budó). Els seus mitjans de comunicació no expliquen segons quines coses.