30 març 2020

Anar al contingut

Dues mirades

La mesquinesa de Torra

MIGUEL LORENZO

La mesquinesa de Torra

Emma Riverola

Després de la gota freda, el president va sentir que havia de mostrar la seva solidaritat amb el 'País Valencià'... Únicament i exclusivament amb el 'País Valencià'

La inclemència del temps va deixar una reguera de cadàvers i una vasta desolació al sud-est d’EspanyaQuim Torra va sentir que havia de mostrar la seva preocupació, recolzament i solidaritat amb el ‘País Valencià’... Únicament i exclusivament amb el ‘País Valencià’. Hores més tard, el lendakari, Iñigo Urkullu, es va solidaritzar amb «les comunitats de València, Múrcia i Andalusia (així com la desgràcia succeïda en dies passats a Albacete)». A l’instant, la màxima autoritat catalana va aparèixer una mica més mesquina, una mica més indigna.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Des de la funesta tardor del 2017, l’independentisme s’esforça a traçar plans per ampliar la seva base i aconseguir el recolzament d’una àmplia majoria social. No s’esforcin. Mentre continuïn permetent que un funest i anodí odiador ens representi, hi haurà una part de Catalunya absolutament impermeable a les seves campanyes, crides i promeses. Aquests centenars de milers de catalans saben que, si un dia Catalunya assolís la independència, paladins com Torra els menysprearia, considerant-los ciutadans de segona. De vegades, repetir la paraula ‘democràcia’ no et converteix en demòcrata, tan sols en xarlatà.