Dues mirades

La mesquinesa de Torra

Després de la gota freda, el president va sentir que havia de mostrar la seva solidaritat amb el 'País Valencià'... Únicament i exclusivament amb el 'País Valencià'

1
Es llegeix en minuts
undefined49827721 valencia 12 9 2019 sociedad  temporal   lluvias  uno de los 190912233642

undefined49827721 valencia 12 9 2019 sociedad temporal lluvias uno de los 190912233642 / MIGUEL LORENZO

La inclemència del temps va deixar una reguera de cadàvers i una vasta desolació al sud-est d’EspanyaQuim Torra va sentir que havia de mostrar la seva preocupació, recolzament i solidaritat amb el ‘País Valencià’... Únicament i exclusivament amb el ‘País Valencià’. Hores més tard, el lendakari, Iñigo Urkullu, es va solidaritzar amb «les comunitats de València, Múrcia i Andalusia (així com la desgràcia succeïda en dies passats a Albacete)». A l’instant, la màxima autoritat catalana va aparèixer una mica més mesquina, una mica més indigna.

Des de la funesta tardor del 2017, l’independentisme s’esforça a traçar plans per ampliar la seva base i aconseguir el recolzament d’una àmplia majoria social. No s’esforcin. Mentre continuïn permetent que un funest i anodí odiador ens representi, hi haurà una part de Catalunya absolutament impermeable a les seves campanyes, crides i promeses. Aquests centenars de milers de catalans saben que, si un dia Catalunya assolís la independència, paladins com Torra els menysprearia, considerant-los ciutadans de segona. De vegades, repetir la paraula ‘democràcia’ no et converteix en demòcrata, tan sols en xarlatà.