Dues mirades

Llaços i necis

Tot i que els necis només es representen a si mateixos, poc ajuden els polítics que imposen els seus símbols saltant-se les normes bàsiques de la democràcia

1
Es llegeix en minuts
GRAFCAV7703. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 04/09/2019.-Tres lazos amarillos, símbolo de la exigencia de libertad para los políticos catalanes encarcelados, han aparecido este jueves pintados en una de las tres esculturas de hierro que componen la emblemática obra del Peine del Viento, de Eduardo Chillida, en San Sebastián. EFE/ Gorka Estrada

GRAFCAV7703. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 04/09/2019.-Tres lazos amarillos, símbolo de la exigencia de libertad para los políticos catalanes encarcelados, han aparecido este jueves pintados en una de las tres esculturas de hierro que componen la emblemática obra del Peine del Viento, de Eduardo Chillida, en San Sebastián. EFE/ Gorka Estrada / Gorka Estrada (EFE)

A pàrvuls de democràcia s’aprèn que els edificis públics han d’estar nets d’elements partidistes durant les campanyes electorals. Encara així, Quim Torra va mantenir un pols va amb la Junta Electoral. Que no trec el llaç, que ara el pinto de blanc, que sí, que no... El 25 i 26 d’aquest mes, Torra serà jutjat per desobediència. Avui, el Palau de la Generalitat llueix sense problemes els símbols partidistes, com en una bona part dels edificis públics de Catalunya.

 

Notícies relacionades

Uns eixelebrats han pintat llaços grocs en una de les escultures del ‘Peine del Viento’ a Sant Sebastià. «És una barbaritat i qui ha fet això mostra una absoluta falta de respecte i incultura», ha expressat l’alcalde, Eneko Goia. Ara, l’ajuntament estudia com netejar l’escultura sense fer-la malbé. L’any passat també van aparèixer llaços pintats en una roca de la reserva marina de la badia de Palma. Tot i que els necis només es representen a si mateixos, poc hi ajuden els polítics que imposen els seus símbols saltant-se les normes bàsiques de la democràcia. La sensació d’impunitat és contagiosa. I les bestieses també.