IDEES

Cançó de l'estiu

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp10944481 cullera190804122229

zentauroepp10944481 cullera190804122229 / JUAN CARLOS CARDENAS

Article 653. Diuen que seguramentaquest estiu serà el més calorósdes que hi ha dades. També diuen que aquest rècord serà superat l’any que ve amb una altraonada de calor més granque la que hem viscut.

Jo tinc un amic de 85 anys que estudia des de fa dècades el canvi climàtic i que afirma que els rècords relacionats amb les temperatures són absurds perquè ja res és igual des de fa anys. Sempre afirma que: «El món ha canviat tant que comparar no serveix,ja fa molt que no hi ha estacionsi d’aquí poc només existirà l’estiu...».

Tinc un amic que diu que un efecte secundari absurd del canvi climàtic és que s’ha carregat la cançó de l’estiu

I sempre diu que per alguna cosales rebaixes ja no les pots situar en una èpocaconcreta ni tampoc l’inici dels llums de Nadal. Tot s’allarga i es fon. I finalment afegeix una cosa que em sembla molt graciosa, ell afirma que... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. 'Mindhunter' (Netflix), creada per Joe Penhall. La segona temporada segueix la línia de la primera. Sens dubte saben queels grans protagonistes són els dolentsi per això ens els racionen amb mestria.

Segon lloc. Gustavo Dudamel (Festival de Peralada). La Mahler Chamber Orchestra va estar sensacional i aquestsomni d’una nit d’estiuva ser compartit a l’uníson per tota la platea.

Primera posició. Acosta Danza (Festival de Peralada). Em va entusiasmar 'Imponderable', aquesta barreja entre la perfecta música de Silvio Rodríguez i la bonica coreografia atapeïda de dolor que va aconseguir transportar-me a un terreny estrany però còmode.

Notícies relacionades

I el que el meu amic investigador sempre afirma és que no només ens hem carregat les estacions, sinó fins i tot la cançó de l’estiu. Pensa queés un efecte secundari absurddel canvi climàtic, ja que, com que aquesta estació dura tant, ningú aconsegueix crear una cançó d’estiu que l’inclogui.

I té raó,des de fa anys és impossibletrobar-ne una que el reflecteixi, quan al seu dia era senzill. Potser per aixòles cançons de l’estiu acaben sent els temes de l’any. ¡Feliç diumenge!