Agressions sexuals

Tinder, Bilbao i Benidorm

¿A qui se li ocorreria dir que una relació laboral va acabar malament perquè va trobar la feina per Linkedin? A ningú

1
Es llegeix en minuts

Portem un ritme horrible aquest agost: una denúncia de violació múltiple per setmana. Alguns volen ocultar el problema per evitar efectes crida, quan en realitat el greu de fer-ho invisible és el risc d’oblidar que existeix. El 'hit’ de l’estiu hauria de ser acabar amb aquestes pràctiques abusives i covardes, una cosa impossible des del silenci. Així que cal trencar-lo i arribar a l’opinió pública, però s’ha de fer a consciència i amb precisió. Deixem el clic fàcil per a una altra estona, perquè enterboleix.

Pel que sembla, les víctimes havien quedat amb els presumptes agressors a través de xarxes socials. A Bilbao va ser a través de Tindermentre que a Benidorm Benidorm la fletxa va arribar per Instagram. Van ser aquestes com podria haver sigut qualsevol altra xarxa o 'app' de cites. És cert que aquestes plataformes són problemàtiques i sovint allotgen dinàmiques basades en insults, odi i cosificació. Òbviament les 'apps’ són responsables del tipus de comportaments que permeten en el seu sistema, però aclarim que ni a Bilbao ni a Benidorm van ser les 'apps’ les que van agredir. 

Notícies relacionades

¿A qui se li ocorreria dir que una relació laboral va acabar malament perquè va trobar la feina per Linkedin? A ningú. Perquè entenem que sigui quin sigui l’origen de l’ocupació, el que passi una vegada comencis a treballar dependrà de moltes coses. ¿Per què no ho entenem així quan es tracta de sexe? De fet, quan la noia va arribar al parc de Bilbao i va veure que hi havia sis homes en lloc d’un, va voler fugir. Es diu que es va posar a córrer però no ho va aconseguir perquè la van retenir i la van amenaçar. Dubto que l’'app' hi tingués res a veure. Fins i tot si haguessin començat coneixent-se en un bar, sis a una però tots d’acord. Tot i que el pla inicial fos jugar, la partida sempre es pot deixar a mitges.

Si ella va canviar d’opinió, ells van agafar el tauler del consentiment per trepitjar-lo. Allà hi ha l’arrel de la confusió, perquè és més fàcil demonitzar una 'app' que canviar la mentalitat de qui la utilitza.