EN UNA VIVENDA

Cinc detinguts per haver violat en grup una noia a Benidorm

Els presumptes agressors tenen entre 18 i 19 anys

benidorm / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Cinc homes d’entre 18 i 19 anys han sigut detinguts la passada matinada com a presumptes autors d’una agressió grupal a una dona de 20 anys, de nacionalitat noruega, en una vivenda de Benidorm (Alacant), segons la Guàrdia Civil.

L’institut armat ha informat que els cinc arrestats, de nacionalitat francesa, estaven de vacances a Benidorm i ha afegit que els fets han tingut lloc, suposadament, la passada matinada, segons la Guàrdia Civil.

A la 1.45 hores la víctima i una noia jove de la mateixa edat, també noruega, han acudit al centre de salut de la pròxima població d’Alfaz del Pi, on s’ha donat avís a la Guàrdia Civil d’un suposat cas d’agressió sexual i també d’abusos sexuals.

S’ha activat una opreació que ha conduït a les detencions, entre les 4.00 i les 4.30 hores, dels cinc individus, que tenien previst tornar a França aquest dimecres.

Coneguts per internet

La víctima havia relatat als agents que, a través d’una xarxa social a Internet, ella i la seva amiga havien conegut diversos nois francesos, que es trobaven de vacances a Espanya.

Van quedar amb ells a Benidorm i van marxar tots junts al domicili vacacional d’ells, tot i que en un moment donat de la nit una de les noies noruegues va aconseguir escapar-se de la vivenda mentre que en una altra habitació estava l’altra noia, la que ha denunciat l’agressió grupal, amb els altres tres nois.

En la seva denúncia davant la Guàrdia Civil, les dues dones han facilitat les dades i fotografies dels perfils de les xarxes socials dels cinc presumptes autors i han afegit que els havien comentat que marxarien al seu país durant aquest dimecres.

Dispositiu d’urgència

La Guàrdia Civil d’Altea ha dissenyat un dispositiu a Benidorm en què ha participat un sergent primer de la Gendarmeria Francesa que està destinat temporalment a la ciutat alacantina en un programa policial d’intercanvi en època estival i que ha permès la localització d’un cotxe amb matrícula francesa i, cap a les quatre de la matinada, la detenció de dos dels cinc presumptes agressors.

Els altres tres han sigut capturats mitja hora després; per la seva banda, les dues dones han sigut traslladades a l’hospital de la Vila Joiosa per ser sotmeses a un reconeixement mèdic més exhaustiu abans de rebre l’alta i formalitzar la denúncia.

La investigació continua oberta per tal de determinar amb exactitud el grau de participació de cada un d’ells i a l’espera que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Benidorm demà dijous.

Fonts de la defensa dels detinguts han assenyalat a Efe que aquests nois han negat l’agressió sexual i han manifestat que quan la denunciant va voler marxar del domicili la van ajudar a vestir-se i van demanar un taxi tant per a ella com per a la seva amiga.

Colònia noruega

Els cinc nois encara no han prestat declaració davant la Guàrdia Civil tot i que podrien fer-ho una vegada que, en les pròximes hores, s’efectuï l’entrada i el registre a l’apartament on suposadament es va cometre l’agressió sexual. La investigació continua oberta per tal de determinar amb exactitud el grau de participació de cada un d’ells i a l’espera que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Benidorm demà dijous.

La població on les dues noies van acudir al centre de salut, Alfaz del Pi, està considerat com el lloc del món on més noruecs viuen fora del país escandinau, després de Londres. Es calcula que al voltant de 8.000 ciutadans noruecs resideixen habitualment a Alfaz i a les urbanitzacions de l’entorn, on compten amb dues escoles d’aquest país, dues residències específiques per a avis, una església, un club (anomenat Costa Blanca) amb un miler de socis i tota una xarxa de comerços i negocis.

Notícies relacionades

A més, cada 17 de maig, Alfaz del Pi acull una multitudinària festa pel Dia Nacional de Noruega, acte en què cada any acudeixen diferents personalitats, com el 2009 el llavors primer ministre noruec, Jens Stoltenberg.

L’any passat, un altre grup de nois va agredir sexualment en grup una dona a Callosa d’en Sarrià, a Alacant.

Temes:

Violacions