Ruptura amb Cs

Valls, amb llum pròpia

No sembla que l'ex primer ministre francès hi perdi. Justament el contrari. Sabuts els recolzaments poderosos amb què compta, ha aconseguit enlairar-se i desenganxar-se de Ciutadans

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48647584 barcelona  15 06 2019  barcelona   ada colau renueva como al190615215602

zentauroepp48647584 barcelona 15 06 2019 barcelona ada colau renueva como al190615215602 / JORDI COTRINA

Manuel Valls era l’únic home que somreia, ple d’orgull i satisfacció en la sessió de constitució de l’Ajuntament de Barcelona. Amb els seus tres vots, suposadament gratis, li va regalar l’alcaldia a Ada Colau, que aquesta segona vegada es va agafar a la vara amb cara de circumstàncies. L’ex primer ministre francès es va atrevir a dir-li a la cara a Joaquim Forn –que venia de la presó de Brians i a la qual tornaria un cop acabada la sessió– que a Espanya no hi ha presos polítics. Després va apartar la mà quan Quim Torra, el president de la Generalitat, li va oferir la seva. Sense cap vergonya, perquè se sap guanyador i no va amb miraments. Valls serveix als que defensen que tot s’hi val per lluitar contra l’independentisme. És un professional de la política, ara a sou dels poderosos, pur entorn de l’Ibex 35. Que dos dies després de la sessió d’investidura, Inés Arrimadas, de Ciutadans, anunciï que el seu partit tindrà grup propi a l’Ajuntament de Barcelona, és a dir, quetrenca amb Valls, no sembla que l’afecti negativament. Ja fa molt que Albert Rivera i Valls no s’avenen. La manifestació de la plaça de Colón de Madrid amb Cs al costat del PP i Vox contra el Govern de Pedro Sánchez va suposar un punt important de desacord. De fet, Rivera i Valls han evitat aparèixer junts durant la campanya electoral. Clar que qui comença a ser molt qüestionat en les tertúlies de Madrid és precisament Rivera, que es resisteix a abstenir-se per facilitar la investidura de Sánchez, llançant-lo a mans dels independentistes, aquells als quals afirma que s’ha de derrotar.

No sembla que Valls perdi. Justament el contrari. Sabuts els recolzaments econòmics i poderosos amb què compta, Valls ja ha aconseguit enlairar-se i desenganxar-se de Ciutadans i corre la seva pròpia carrera política. Em pregunto quant de temps falta perquè el ciutadà català/espanyol/francès organitzi la seva pròpia plataforma política a Espanya.