IDEES

Somnis reciclats

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp2343892 b06 barcelona  26 10 04   boceto del traje de novia de la pr190608180729

zentauroepp2343892 b06 barcelona 26 10 04 boceto del traje de novia de la pr190608180729 / TONI ALBIR

Article 643. Sempre m’entusiasma quan algú em fa una pregunta que no t’esperes. L’altre dia, una veïna de 89 anys em va consultar on podia vendre el seu vestit de casament. Encara el guardava en un armari, tenia més de 65 anys de vida i se l’havia posat una sola vegada en la vida.

Li vaig preguntar per què volia vendre'l i em va contestar que el problema que preveia és què passaria amb aquest vestit de casament quan ella morís, què en farien els seus fills. I que preferia que desaparegués amb amor abans que fos llançat amb desídia.

Molt sovint, els petits objectes amb valor sentimental han de trobar el seu camí abans que tu marxis i els deixis

Vaig decidir intentar ajudar-la. Vaig parlar amb amics, vaig buscar botigues, vaig indagar a internet, però finalment ella... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: la banda sonora de 'Chernobyl'. A banda de ser una de les millors sèries que he vist, la música que ha compost Hildur Guonadóttir reprodueix a la perfecció aquesta força nuclear que t’envaeix al visionar-la.

Segon lloc: 'Black mirror', creada per Charlie Brooker (Netflix). Aquesta cinquena temporada segueix la línia de les quatre anteriors, però aprofundeix en la tendresa. Aquesta tendresa és present a tots els capítols i la dota d’una capa diferent.

Primera posició: 'El primero de la clase', escrita per Tom Rickman i dirigida per Peter Werner el 2008 (DVD). Una bonica pel·lícula que no sé com és que desconeixia. Neix d’una història real que emociona i aconsegueix conscienciar i commoure. Una autèntica meravella per als sentits, sense discussió.

I el que va passar és que aquella dona intel·ligent havia trobat la millor solució possible sense esperar la meva resposta. Havia agafat aquell vestit de casament, l’havia triturat i havia creat un coixí per dormir-hi. Opinava que la felicitat d’aquell vestit donaria pau als seus somnis.

Notícies relacionades

Sens dubte, les millors solucions sempre passen pel reciclatge dels records, d’un casament de somni a unes nits de somni. El poder de les ànimes dels objectes únics.

I és que, molt sovint, els petits objectes amb valor sentimental han de trobar el seu camí abans que tu marxis i els deixis.  ¡Feliç diumenge!