IDEES

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47991569 television  jordi evole salvados invitado en el hormiguero d190504175811

zentauroepp47991569 television jordi evole salvados invitado en el hormiguero d190504175811

Article 638. L’altre dia el meu veí de 92 anys em va explicar una teoria bastant interessant. Com sempre, vam coincidir a l’ascensor i en aquell poc temps que vam compartir, ell em va parlar del ‘carpe diem’, d’aquell famós “aprofita el moment” d’‘El Club dels poetes morts’ que pregonava Robin Williams...

Segons ell, el ‘carpe diem’ ja està superat i caduc. Ell creu que aquesta generació que creix ha aprofitat el seu moment, ha sentit moltes coses i ha pres moltes més decisions que les anteriors. Per això, ell pensa que l’important per a aquesta generació no és el ‘carpe diem’, sinó... Potser us ho explico després del millor de la meva setmana:

El meu veí de 92 anys creu que el ‘carpe diem’ està desfasat

Tercer lloc. ‘Spirit of Tel Aviv 94’, dirigit per Víctor Lavagnini i Joan Sánchez. (TV-3). Èpic documental que aconsegueix mostrar tot el dolor i tota la glòria que pot existir en una mateixa temporada per aconseguir una gesta increïble. Les diferències entre el que sentia l’equip i el que supurava l’entrenador va ser una d’aquestes troballes brillants.

Segon lloc. ‘Cobra Kai’ (YouTube). La segona temporada segueix la línia de la primera, m’encanta perquè parla dels problemes que et crees a la vida quan continues mantenint odis eterns. Tota la sèrie traspua nostàlgia i aconsegueix una bonica batalla final absolutament brutal.

Primera posició. ‘El hormiguero’ (Antena 3). Em va entusiasmar la conversa que van mantenir Pablo Motos i Jordi Évole perquè hi havia amistat, dolor, secrets i recerca de respostes. Tots dos es van sincerar i van aconseguir aquella increïble veritat que aconsegueix traspassar i emocionar l’espectador.

Notícies relacionades

I com us explicava, el meu veí de 92 anys creu que el ‘carpe diem’ està desfasat. Ell opina que per a aquesta generació que creix és necessària una altra màxima que és molt més encertada. I abans que es tanquessin les portes de l’ascensor me la va xiuxiuejar: “No és tan important aprofitar el moment, com sentir de veritat aquell moment”.

No va dir res més, sens dubte és un consell per a qualsevol generació. ¡Feliç diumenge!