Editorial

Talent sense fronteres

S'ha d'aprofitar i potenciar el que tenim; si no, d'altres ho faran

1
Es llegeix en minuts
14903422 591

14903422 591 / SERGIO LAINZ

És evident que Barcelona s’ha convertit en un dels principals principals pols europeus de 'start-ups’. Compta amb un ecosistema que s’està consolidant cada vegada més. Però no és l’únic lloc en el qual hi ha projectes emprenedors. Això que se sol denominar el territori, és a dir, tot el que no és la capital catalana i la seva àrea metropolitana, també té parcs tecnològics i entitats vinculades a les universitats que potencienla innovació.

El  talent és a tot arreu. Seria un enorme error posar-li portes, tanques o murs. Als EUA ho tenen (o ho tenien) molt clar. I fins a l’arribada de Donald Trump al poder, es facilitava al màxim l’accés dels estudiants excel·lents a les universitats del país, igual com el professorat.

Notícies relacionades

Les traves i les fronteres imposades per Trump poden facilitar que sigui Europa la que es beneficiï del talent viatger, vingui d’on vingui, sempre que no es consolidin les idees proteccionistes i xenòfobes. El director generald’Esade,  Koldo Echebarría, afirmava recentment al suplement +Innovació d’EL PERIÓDICO que l’escola de negocis havia començat a percebre un augment de demanda d’estudiants de l’Índia, probablement pel ‘brexit’. El talent, al final, s’obre camí. S’ha d’aprofitar.

Catalunya hi ha bons projectes per tot arreu, no només a la capital i al seu entorn. I convé aprofitar-los, potenciar-los i evitar que tots vulguin fer de tot, sense pensar, com ha passat en altres etapes. Una via pot serl’especialització, com sembla que està passant, però n’hi ha d’altres. L’essencial és que es faciliti el desenvolupament del talent; si no, ho faran d’altres.