Abusos a l'Església catòlica

Les faldilles masclistes del Papa

Els jerarques catòlics viuen les conseqüències d'haver retorçat fins a l'extenuació els conceptes de gènere i la sexualitat

1
Es llegeix en minuts
ealos47122224 this handout picture taken on february 24  2019 by the vatic190225194548

ealos47122224 this handout picture taken on february 24 2019 by the vatic190225194548 / HANDOUT

Quan el papa Francesc diu que qualsevol feminisme acaba sent un masclisme amb faldillesfeminisme masclisme, o sigui un masclisme perpetrat per dones, t'adones que, tant ell com la majoria de la jerarquia eclesiàstica catòlica, no saben res de dones, de tant que les han relegat a papers subordinats a l’Església i les volen així, disminuïdes, en la societat.

Al cap i a la fi, el Pontífex per definir l’objectiu últim del feminisme (el moviment social que busca l’equiparació de drets i llibertats entre homes i dones) utilitza com a referent els homes (com ells) que menystenen o maltracten persones de l’altre gènere, o sigui masclistes. Sense adonar-se'n, el Papa equipara un moviment que treballa pels drets humans de les dones amb una actitud de prepotència que les maltracta. Aplaudeixo que finalment hagin acotat el cap, que hagin demanat perdó i que comencin una depuració del clergat que impunement ha abusat sexualment de les criatures, els novicis i les monges. Sincerament, he de dir que em sap molt de greu el silenci còmplice mantingut durant dècades i l’extensió d’aquestes pràctiques fastigoses al món.

Donar més funcions a les dones dins de l’Església no resoldria el problema, afegia el Pontífex. És a dir, el seu plantejament no arrenca de pensar que es tracta d’una qüestió d’equitat i de justícia que les dones i els homes puguin desenvolupar rols equiparables, sinó que calcula quina utilitat en trauria de cedir poder a les dones.

Notícies relacionades

El Papa fa aquestes afirmacions en una cimera al Vaticà sobre la pederàstia, on intervé l’experta en Dret Canònic Linda Ghisoni, la primera dona que hi parla. Sembla que Francesc s’excusi quan assegura que no estan entrant en un feminisme eclesiàstic. ¡Llàstima! I ho remata afegint que l’Església ha d’incorporar el rol d’una dona femenina, dona i mare. Suposo que per a alguns sectors això és d’una modernitat trencadora, però a aquesta periodista, en ple segle XXI, li cau l'ànima als peus. Les dones són això i moltes altes coses, gràcies a Déu.

Els jerarques catòlics viuen les conseqüències d’haver recargolat fins a l’extenuació els conceptes de gènere i sexe. Però ara, el poder de la repressió se’ls ha escapat de la sotana.