"O arao mai"

"O arao mai"

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Sílvia Cóppulo
Sílvia Cóppulo

Periodista i psicòloga.

ver +

L’última oportunitat. Mirar-se íntimament i sincerar-se. Com pot ser que hàgim arribat a aquest punt de no conèixer-nos l’un a l’altre, com si fóssim dos estranys dormint al mateix llit? Aquest és el projecte que vull per a la resta de la meva vida? Què hi perdo i què hi guanyo? A qui faré responsable de la meva infelicitat si no m’hi atreveixo? Els fills són grans; no m’hi puc excusar. Si tinc salut, com puc dibuixar aquests 20 o 30 anys que em queden de vida? Seré capaç de reinventar-me? I la soledat?

Quan un dels dos es jubila, el temps de convivència augmenta i la mala relació, o el buit en la parella, esclata. El divorci treu el cap. Per res del món ells volen passar-se el dia jugant a la petanca; prefereixen el sexe, encara que sigui blau, i sentir que continuen podent seduir algú altre. Anhelen la felicitat i la companyia amb una nova parella (que sovint ja tenen d’amagatotis). Elles també pensen en l’amor, però parlen més d’harmonia i benestar, de trobar la tranquil·litat. Gaudir dels fills i dels nets i dedicar-se realment al que els agrada, amb una xarxa d’amistats nova, que les enlairarà a descobrir una nova etapa.

I els fills? Accepten la decisió dels pares, encara que els incomoda. Estaven tan acostumats a ser ells, els joves, els protagonistes d’amors i desamors..., i ara es veuen forçats a respectar la vida dels seus progenitors.

Notícies relacionades

Ep, que cal pensar en els diners. Quins ingressos tinc? Qui es queda la casa? Puc demanar una prestació compensatòria? Li hauré de pagar jo, a la meva parella? I si enviudo, perdré la pensió que m’he guanyat a pols? Anem a l’advocat i, si ens convé, doncs farem com la monarquia, cessem en la convivència.

Divorciar-se en els anys daurats pot ser una oportunitat. Però per aconseguir-la, cal aprendre dels errors propis i posar atenció i energia en la nova vida i els nous afectes. De fàcil no en té res, però el canvi d’actitud és realment l’ara o mai per generar dosis altes de felicitat.

Temes:

Jubilació