Fet insòlit

¡Llibertat per al Nen Jesús!

La notícia del segrest del pessebre a la plaça Major de Castelló és pròpia d'una pel·lícula del recordat Berlanga

1
Es llegeix en minuts

Quina llàstima que el mort Luis García Berlanga, director de pel·lícules tan entranyables com 'L’escopeta nacional’, 'Plácido' o 'El verdugo', no pugui ja inspirar-se per a una nova pel·lícula amb la notícia del segrest del Nen Jesús de Castelló, al pessebre de la plaça Major de la ciutat, per una banda que s’autodenomina antifeixista, amb la condició que alliberin tots els presos polítics per raons de llibertat d’expressió o pels fets esdevinguts a Catalunya amb tot el relacionat amb el procés. L’Ajuntament de Castelló està indignat pel segrest i tem per dues coses: la integritat de la figura i pel resultat final del segrest, ja que si aquest s’allarga podria passar que el nen pogués patir l’anomenada síndrome d’Estocolm, el principi del qual es basa en l’empatia que acaba sentint el segrestat per la causa dels seus segrestadors.

Notícies relacionades

Això al procés li aniria divinament, al contrari que a aquells creients que estan en contra de tot allò que ha esdevingut a Catalunya. A més de la lògica torbació que ha provocat aquest assumpte, es vol evitar tant sí com no que acabi amb èxit per als segrestadors, ja que això podria provocar una onada de segrestos protagonitzats per bandes d’iconoclastes, d’antifeixistes o de brètols que, seguint el precedent, assaltin les esglésies amb perverses intencions d’emportar-se sants i santes per demanar el que els vingui de gust a canvi del seu alliberament. Confio que algú del món independentista intervingui entre les parts perquè això quedi en res i es busquin cursos més seriosos per al gravíssim assumpte dels presos catalans.

Mentre veiem què passa a Castelló, seguim amb atenció els malabars argumentals del PP andalús per justificar els seus contactes amb Vox. Hi ha una dita que exposa que el temps a tots ens posa al nostre lloc. Veurem quin és el del PP després d’aquestes hores de pacte.