Malalties al món professional

Discriminació postcàncer

No permeteu que us consolin amb dolces paraules i fets amargs

1
Es llegeix en minuts
mcatanzaro33970411 antardecer en los moai de hanga roa  la capital de160520203432

mcatanzaro33970411 antardecer en los moai de hanga roa la capital de160520203432

T’ho has passat molt malament, però ara els resultats són bons, i fins d’aquí un temps no hauràs de sotmetre’t a aquelles proves que fan tanta por: el càncer està sota control. Respires. Has lluitat tant! Fas un nou esforç  i tornes aviat a la feina. Quan l’alegria dels primers dies s’esvaeix, arriben unes mirades estranyes. ¿Es pot confiar en tu i promocionar-te? o ¿t’han de tractar com un pre-mort? ¿En tindràs, de futur? Ningú fa aquesta pregunta tan lletja, però, habitualment, si han d’escollir, abans trien algú que no hagi patit càncer.

I què me’n dieu dels bancs! ¿Una hipoteca vol vostè? I tant! Haurà de fer-se una pòlissa de vida, primer. Ja hem begut oli. Si als quadrets de les malalties, hi poses càncer, d’hipoteca, res de res. Els sabria tant de greu, que haguessis de deixar de treballar i perillés el seu cobrament mensual o directament et morissis! No volen ni imaginar-se havent de donar el condol als hereus. Res, hipoteca fuig!

Notícies relacionades

Ara que et trobes bé, potser és el moment de plantejar-te tenir fills. Amb la quimio, els ovaris han quedat tocats. Adoptarem una criatura. Tothom vol el millor per a uns nens que ja han patit un abandonament. Però, ¿i si fessis una recaiguda? Pobres nens! Doncs no; tampoc podràs adoptar. (Si pots, fes-te congelar els òvuls abans del tractament). A més, si no tens un nivell econòmic, social i cultural mig o mig alt, i no treballes en una empresa que es mogui per valors ètics, la discriminació laboral serà descarnada. Per fer de caixera al supermercat o de noi de magatzem, n’hi ha a dotzenes, que estan sans.

Em diuen que en l’àmbit professional no és ni legal ni il·legal preguntar per les malalties que has passat (l’assegurança de salut és una altra cosa). Confesso que m’emprenyen els buits legals, perquè s’utilitzen com forats per fer-hi passar les persones i escanyar-les-hi la vida. Denuncieu la discriminació post-càncer i no permeteu que us consolin amb paraules dolces i fets amargs. L’abraçada, que sigui exclusiva per a les persones que, després de la malaltia, us ofereixen els vostres drets a VIURE amb plenitud.