L'urgent problema mediambiental

Plasticlàndia

L'Illa dels Plàstics és el resultat d'un gran esforç col·laboratiu i així hem de seguir, per contribuir al seu creixement.

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp35283584 plasticos  en  el  mar  la presencia de pl sticos en los oc 181010185446

zentauroepp35283584 plasticos en el mar la presencia de pl sticos en los oc 181010185446 / THE 5 GYRES INSTITUTE

S’ofereix viatge organitzat a la meravellosa Illa dels Plàstics situada a l’oceà Pacífic. Un gran paratge artificial construït de manera natural pels corrents marins. La seva mida és d’1,6 milions de quilòmetres quadrats, per la qual cosa podrà disfrutar d’una àmplia varietat de vistes i paisatges, un més impressionant que l’anterior.

L’arribada a l’illa es realitza en creuer. Com a part de la seva experiència, els envasos que utilitzi durant la travessia es personalitzaran amb les seves inicials. Simplement consumeixi i tiri l’envàs al mar i, si durant la seva estada localitza algun dels seus envasos, li tornarem els seus diners.

A uns quilòmetres de l’Illa dels Plàstics es comencen a divisar una infinitat d’objectes fabricats amb aquest material i que han quedat gairebé inalterats amb el pas del temps. La llista és interminable: ampolles, bosses, gots, plats, bastonets, tubs de pasta de dents i coberts, per esmentar-ne alguns. A més de la gran varietat de productes, en un passeig pel territori podrà disfrutar de l’evolució dels seus dissenys, realitzant un viatge al passat i trobant objectes que li recordaran la seva infància. Els productes provenen de diferents països, per la qual cosa l’experiència és molt cosmopolita. Els aficionats a la història podran reconèixer productes de centenars d’anys d’antiguitat.

Cada matí podrà experimentar el plaer de banyar-se a les seves costes i observar, molt de prop, el meravellós procés d’arribada de nous productes. Podrà veure, simultàniament, com els nouvinguts s’adhereixen a la costa, i com d’altres es van fragmentant en petites, gairebé imperceptibles partícules que passen a enriquir l’ampli mar.

¡I no oblidem l’espectacular gastronomia! El peix autòcton, fresc del dia, garanteix una quantitat superior de micropartícules de plàstic esferificades delicioses per a qualsevol comensal. Tot i que invisibles a la vista, una ingesta mínima està assegurada perquè, a la seva tornada del viatge, pugui continuar disfrutant del plàstic consumit, que l’acompanyarà en els seus moments més íntims.

Notícies relacionades

L’Illa dels Plàstics és el resultat d’un gran esforç col·laboratiu i així hem de seguir, per contribuir al seu creixement. Econòmic, lleuger, i versàtil, ha sigut la delícia de productors i consumidors durant dècades. No desaprofitem cap oportunitat de continuar alimentat aquesta meravella. Al mercat: safates per protegir els aliments i separadors individuals per a cada tall. A l’escola, l’aigua en ampolles de plàstic per a nens i nenes. No oblideu hidratar-se en l’esport i rebutjar l’envàs... A les trobades familiars, millor llençar que rentar. Per a la compra, bosses de nanses; val la pena la inversió d’uns cèntims. Esculli sempre els productes que tinguin l’envasament més gran possible.

¡No perdi l’oportunitat i decideixi’s! La Unió Europea prohibeix, a partir del 2021, les canyetes de beguda; però no es preocupi, com tarden centenars d’anys a deteriorar-se, els seus descendents podran continuar trobant nombrosos exemplars en diferents racons del territori.

Temes:

Reciclatge