ANÀLISI

Lopetegui, del cel a l'infern

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp45214000 sevilla real madrid180926235332

zentauroepp45214000 sevilla real madrid180926235332 / Jose Manuel Vidal

Veient el Reial Madrid del Sanchez Pizjuán, només set dies després d’haver-lo vist brodar el futbol contra la Roma, em va venir a la ment aquesta frase de l’inoblidable Manolo Preciado: “Ni som el Bayer Leverkusen ni som l’última merda que va cagar Pilat”. Quina gran veritat i que difícil sembla de vegades inculcar-la en els entorns futbolers.

És necessari fugir de les eufòries i de les depressions com a estat d’ànim per fer una reflexió equànime i encertada. En l’entorn vociferant i bufander en què ens movem últimament, cada vegada és més difícil prendre distància i analitzar el que passa al voltant d’equips com el Barça o el Reial Madrid amb perspectiva i objectivitat.

Aquest treball li toca ara a Julen Lopetegui al club de Concha Espina. Més enllà que els qui van dimitir en el primer temps de Sevilla van ser els seus jugadors, Julen hauria d’evitar que les branques no el deixin veure el bosc. Tot just acabar el partit  la brillant maquinària de comunicació del club havia triat el seu missatge: “Hem regalat 45 minuts”. Fins i tot en cinc ocasions va pronunciar aquesta frase Casemiro a Movistar+. Butragueño va seguir la línia abundant en els mèrits del Sevilla de Machín.

Isco, Benzema, Bale

Notícies relacionades

Tot és cert. Tan cert com que un onze com el que va treure el Reial Madrid al Pizjuán no es pot permetre ser dominat d’aquesta forma pel Sevilla, un equip amb una defensa de circumstàncies i un centre del camp tan alegre i impetuós com temerari en defensa.

Igual de cert és que sense Isco, el Madrid perd un brollador de joc, però aquesta no va ser la causa del daltabaix sevillà, més explicable des de baixos estats de forma alarmants en jugadors clau, fins ara intocables l’onze blanc com ara Marcelo, superat una vegada i una altra per les incursions de Navas. Ni la jerarquia de Ramos, ni la vareta de Modric, ni l’aparició d’Asensio. Tampoc hi va haver notícies de Benzema. No hi va haver res tret d’alguna aparició de Bale. Lopetegui encaixa un dolorós 3-0 set dies després de tocar el cel del Bernabéu. Dissabte es torna a trobar amb el seu primer botxí de la temporada, aquest que semblava fora de la lliga fa tres dies.