Al contraatac

'Maricon'

Després d'escoltar l'àudio no em queda clar si a la ministra li agraden o no els homosexuals, però el que em queda claríssim és que no li agraden les dones

Potser, senyora ministra, vostè hauria de llegir la tesi de la seva excol·lega Carmen Montón, que em sembla que va sobre igualtat. O fer el mateix que ella

2
Es llegeix en minuts

20180924 408090 delgadoescuchasoke 1 1 / periodico

S’ha aixecat una enorme polseguera perquè la ministra de Justícia, Dolores Delgado, en un àudio gravat fa uns anys sense el seu permís durant un dinar amb el comissari Villarejo i alguns homes més, digués –o no s’ofusqués en absolut– quan altres van qualificar Fernando Grande-Marlaska de “‘maricon’”. 

‘Maricon’ és una d’aquelles paraules que defineix més qui la diu que aquell a qui pretén definir. En la recargolada ment d’aquesta pobra escriptora, els homes que la utilitzen solen ser gen gran, una mica fanfarrons i acomplexats, casposos i perdonavides.

Però aquesta no és la qüestió. Al començar a escoltar l’àudio, vaig pensar: bé, no és que Delgado digui realment ‘maricon’, més aviat confirma que un altre dels comensals ho ha dit, és un aclariment més que una altra cosa. I vaig pensar: pobra dona, està envoltada d’ignorants i un d’ells, a més d’ignorant és sord. Llavors ella, per educació, repeteix el que ha dit una altra persona (jo, que, segons els meus fills, estic mig sorda, sempre agraeixo que em repeteixin les coses).

Però el que em va deixar realment esmaperduda va ser el que Delgado diu a continuació.

En la gravació, Delgado afirma que prefereix els tribunals d’homes perquè ells són “transparents”. “A mi que em donin un tribunal d’homes, de ties no en vull. I no és que no m’avingui amb les ties, però els tios sé perfectament per on van. Sou transparents”, afirma la senyora Delgado.

En altres paraules, la ministra creu que els homes són clars i transparents en contraposició a les dones, que, com tothom sap des d’Adán i Eva, som tèrboles, calculadores, enredaires, mentideres, manipuladores, traïdores i no sé quantes coses més.

També afirma, amb gran generositat per la seva banda, que no és que s’entengui malament amb les dones. Gràcies, volguda ministra per dignar-se a ser amiga nostra, quin gran honor, però és clar, ¡els homes! ¡Oh, els homes! Ells són senzills i simples, honestos, francs i directes. ¿Oi?

Després d’escoltar l’àudio no em queda clar si a la ministra li agraden o no els homosexuals, però el que em queda claríssim és que no li agraden les dones. I m’és igual que ho digués ahir o fa deu mil anys, al sortir d’una classe de ioga o després d’haver-se pres 15 whiskies.

 La qüestió, senyora ministra, és que, tot i que vostè potser no se n’hagi adonat, la idea (errònia) que les dones som opaques, manipuladores i falses ens ha perjudicat i ens perjudica moltíssim.

Notícies relacionades

Potser vostè ho sigui, però li asseguro que la majoria de les dones som tan “transparents” com els homes.

Potser, senyora ministra, vostè hauria de llegir la tesi de la seva excol·lega Montón, que em sembla que va sobre igualtat. O fer el mateix que ella.