ANÀLISI

Les vel·leïtats de Griezmann

El circ de silencis, insinuacions i equívocs no fan més que indisposar l'afició de l'Atlètic i el Barça

2
Es llegeix en minuts
jdomenech43636843 french forward antoine griezmann  l  poses for pictures with180608190204

jdomenech43636843 french forward antoine griezmann l poses for pictures with180608190204 / GERARD JULIEN

L’estiu del 2010, la cadena ESPN va organitzar perLebron Jamesun megalòman programa especial. ‘The decision’, es va dir. Un show televisat pensat perquè l’estrella de la NBA revelés en directe l’equip en el qual jugaria en les següents temporades.

Lebronhavia alimentat el misteri en les setmanes precedents. ¿Es quedava a Cleveland, l’equip de casa seva, admirat com l’heroi local, o es mudava als Miami Heat, on es trobaria un grapat d’estrelles que li asseguraven pràcticament els títols i la glòria que anhelava?

Durant 75 minuts, gairebé 13 milions de teleespectadors es van enganxar a un espai que va discórrer al voltant dels dubtes de la superestrella, de les seves ambicions, dels seus sentiments, dels seus somnis... De diners no n’hi calien. A les dues bandes es faria d’or. Tot un programa sobre una decisió que al final va ser durament criticat pel món de l’esport dels EUA. Qui més qui menys va veure un exercici de vedetisme superlatiu.

Fan de la NBA

AAntoine Griezmannnomés li falta a hores d’ara que una cadena de televisió li organitzi un espectacle similar. Griezmann, com Lebron al seu dia, alimenta el suspens amb un circ de silencis, insinuacions i equívocs que no fan més que indisposar les dues aficions.

Griezmanndiu que sap ja què farà, on jugarà, però en una roda de premsa per al record, d’expectatives defraudades, va dir que no era el moment encara d’aixecar el teló i descobrir quina samarreta s’amaga darrere del seu joc. Griezmann, tan fan de l'NBA, no sembla que hagi après res de Lebron.

Maneres qüestionables

Se li entenia perfectament el dilema al davanter francès. Ser estrella d’un sol club i ser adorat eternament o oblidar-se del paper de cap de lleó a canvi de començar a inflar el seu palmarès. Les pressions de la família –diuen que la seva dona basca està molt arrelada a Madrid– ajudaven a empatitzar encara més davant la seva indecisió. Però una vegada ha aclarit la incògnita interna, el joc comença a irritar.

Notícies relacionades

Lebron, com és sabut, va optar al final per unir-se al conglomerat d’estrelles de Miami. «M’emporto el meu talent a South Beach», va deixar anar en una d’aquestes frases que, per la via sarcàstica, va ingressar en la parla popular nord-americana. Anys després diria que es va penedir de les maneres, però no de la seva decisió. Òbviament, va començar a guanyar anells.

El dia de demàGriezmannes jutjarà també a ell mateix. Ja no pot fer gaire per salvar la vel·leïtosa gestió de l’anunci. Ara cal que no s’equivoqui en la decisió. Tot dependrà de la seva ambició.