CONCENTRAT EN EL MUNDIAL

Griezmann: "Avui no és el dia per dir res del meu futur"

El davanter francès manté el misteri sobre si continua a l'Atlètic o acaba fitxant pel Barcelona

marcosl43709250 france s forward antoine griezmann reacts after a goal durin180612102058

marcosl43709250 france s forward antoine griezmann reacts after a goal durin180612102058 / FRANCK FIFE

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Continua sense saber-se on jugarà la temporada que ve Antoine Griezmann. Després de diversos mesos de dubtes, i amb el Barcelona obrint-li les portes del Camp Nou de bat a bat, Antoine Griezmann ha decidit continuar amb el misteri. No se sap, almenys oficialment, si el davanter francès, de 27 anys, prefereix continuar sent el líder del nou projecte de Diego Simeone, el tècnic que l’ha elevat a l’elit vestit de blanc-i-vermell, o si escollirà posar-se la samarreta blaugrana per divertir-se al costat de Messi. "No és el dia, estic centrat en la Copa del Món, que és el més important per a mi", ha revelat el davanter mantenint així el misteri.

"Sé que hi ha molta espera, però no és el dia", ha dit Griezmann. Si finalment es queda a l’Atlètic, es convertirà, això sí, en un dels futbolistes més ben pagats del planeta, amb un nou salari anual que arribaria als 23 milions d’euros nets. D’aquesta manera, permetria al club madrileny augmentar la seva clàusula de rescissió que l’1 de juliol passa a a ser de 100 milions d’euros, una ganga tal com està actualment el mercat. Quan li han preguntat, de nou, sobre el seu futur, el responsable de premsa de la federació francesa ha interromput el tema.

"Sé que hi ha molta espera, però no és el dia. Ho sento molt, però avui no és el dia" (Griezmann)

Enmig d’una tremenda expectació mediàtica ha comparegut el davanter francès a Istra, a uns 60 quilòmetres de Moscou, on està concentrada la selecció de Deschamps. Ho ha fet per anunciar que no farà cap maleta. "Ho sento molt, no és el dia. Avui no és el dia", ha comentat Griezmann, que encara no ha complert la paraula que va donar d’anunciar el seu futur abans de començar el Mundial. S’ha emparat en el fet que està concentrat amb França i no vol alterar la rutina ni la feina dels seus companys. "Intentarem fer-ho el millor possible en aquest Mundial per intentar arribar al més lluny possible", ha afegit.

 Segueix l’estrella del Atlètic esgotant els terminis al màxim. El torneig comença dijous amb el Rússia-Arabia Saudita a Moscou, i la França de Griezmann s’estrena dissabte a Kazan contra Austràlia a les 12 del migdia. El davanter provoca un més que evident clima de nerviosisme als dos clubs, perquè la seva decisió condiciona la planificació esportiva de tots dos. I, alhora, la de la seva selecció, perquè Deschamps, el tècnic, va reclamar que es resolgués aquest assumpte abans que la pilota rodi en el Mundial.

Després de molts mesos de negociacions en què el Barça ja tenia assumit que Griezmann seria el fitxatge que completaria la seva davantera per al segon any de Valverde, les circumstàncies van canviar en les últimes setmanes. Sobretot quan l’Atlètic, amb dos gols del francès, va conquerir l’Europa League el 16 de maig passat derrotant l’Olympique de Marsella (0-3). Però els xiulets que va rebre després de l’afició matalassera van molestar especialment el davanter.

La pressió de Simeone unit, per descomptat, al’espectacular augment de la seva fitxa, completat amb la promesa del club blanc-i-vermell de formar un projecte esportiu sòlid  (Lemar, del Mònaco, està a punt de ser fitxat) empenyen Griezmann a no anar-se’n del Metropolitano. Però, a tan sols dos dies que arrenqui el Mundial, el misteri no s’ha revelat.

Com ja li va passar fa un any, el Barça veu notablement alterada la seva planificació esportiva. A l’estiu del 2017 va ser Neymar qui va trencar tots els plans blaugrana al marxar a principis d’agost al París SG. Ara, a la primavera del 2018, té 100 milions destinats per fitxarGriezmann, tot i que no sap si els acabarà utilitzant.

Arthur, Eriksen, Thiago, De Jong...

Notícies relacionades

En cas que el davanter francès es quedés al Metropolitano, el Barça necessita potenciar el mig del camp després de la marxa d’Iniesta  al Vissel Kobe japonès. S’avançaria, per tant, l’arribada del jove brasiler Arthur (21 anys), del Grêmio, mentre que el club blaugrana, que ha canviat la seva estructura esportiva a l’inici del mercat (Éric Abidal pren el lloc de Robert Fernández, a qui no se li va renovar el contracte), accelera les converses per donar a Valverde les peces que necessita.

Està pendent del possible retorn de Thiago Alcántara, la continuïtat del qual al nou Bayern de Munic no està garantida, a més d’haver establert contactes amb l’Ajax per reclutar un altre prometedor migcampista: De Jong (21 anys també). Sense oblidar tampoc l’interès en el danès Eriksen (27), una de les grans estrelles del Tottenham de Pochettino. Tot supeditat, no obstant, al que Griezmann digui aviat què farà la temporada que ve.